Nejprodávanější Kniha v roce 2021
společenské vědy

Reset ekonomiky - Co nás čeká po covid-19?
Velkým změnám, které kdy v ekonomice nastaly, předcházely nepředvídatelné události.
společenské vědy

Reset ekonomiky - Co nás čeká po covid-19?

44 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
společenské vědy

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Atlas indiánů Jižní Ameriky - 11%
Unikátní obrazová publikace předního české odborníka Mnislava Zeleného Atapany přináší souhrnný pohled na život jihoamerických indiánů. V knize je zastoupeno 217 etnik všech kulturních areálů v různě obsáhlých heslech s důrazem na specifika.
společenské vědy
Ukázky

Atlas indiánů Jižní Ameriky

718 Kč
638 Kč
Budoucnost kapitalismu - 11%
(2x)
Hluboké rozpory trhají křehké předivo společnosti západního světa: prosperující města stojí proti odstrčenému venkovu, špičkově vzdělaná elita proti lidem, pro něž je kvalitní vzdělání finančně nedostupné, bohaté země proti chudým.
společenské vědy

Budoucnost kapitalismu

403 Kč
358 Kč
Čelední služba v Čechách v raném novověku
Kniha je vůbec prvním monografickým zpracováním tématu v české historiografii. Publikace se na základě různých právních a evidenčních pramenů snaží ozřejmit principy fungování čelední služby a postavení sloužících v tradiční české společnosti.
společenské vědy

Čelední služba v Čechách v raném novověku

617 Kč
Ruka noci podaná - 11%
(1x)
Když cítíme obavy a zaženeme je, tak se vrátí v méně nápadné podobě, ale silnější. Pokud se začneme na krizi připravovat, kupodivu pocítíme ulehčení. Tato kniha je o rodinné přípravě na krizi, která možná nikdy nenastane.
společenské vědy

Ruka noci podaná

449 Kč
399 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
společenské vědy

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Velký nivelizátor - 11%
Od dob, kdy lidé začali obdělávat půdu, chovat hospodářská zvířata a předávat své úspory příštím generacím, stala se ekonomická nerovnost určujícím rysem naší civilizace.
společenské vědy

Velký nivelizátor

628 Kč
558 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Duch tajgy - 11%

Duch tajgy je kniha o hledání. O touze po poznání a pochopení života obyvatel tajgy, světa zvířat, rostlin, lidí a duchů.

Duch tajgy je kniha o životě lesa a jeho lidí, který vábí, ale zároveň i nahání strach.

společenské vědy

Duch tajgy

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 1000 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 100 > >>