Nejprodávanější knihy v roce 2021
filosofie a náboženství

Příroda a duše - 11%
(1x)
Pauliho studie Vliv archetypických představ na tvorbu přírodovědeckých teorií u Keplera se zabývá možnostmi i komplementarity duše a přírody v díle Johannese Keplera a Roberta Fludda.
filosofie a náboženství

Příroda a duše

267 Kč
238 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie a náboženství
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Buddha...ale to je jedno - 11%
Buddha - holohlavý tlouštík s dobráckým úsměvem? Mýtus! Buddha byl štíhlý a měl drdol...Nedocenitelná knížka pro multikulturní poznávání všech generací, pro školy, mimoškolní , určitě pro vnímavé, inteligentní čtenáře.
filosofie a náboženství

Buddha...ale to je jedno

329 Kč
292 Kč
Cesty do utopie - 11%
(1x)
Méně známá a do češtiny dosud nepřeložená kniha Martina Bubera vznikala v době druhé světové války. Autor v ní vychází z předpokladu hluboké společenské krize, které lze čelit pouze důsledným promýšlením kořenů naší civilizace.
filosofie a náboženství

Cesty do utopie

216 Kč
192 Kč
Theléma Aleistera Crowleyho - 11%
(2x)
Autor v této rozsáhlé knize zevrubně a kriticky pojednává o thelémě, jejích dějinných zdrojích a předlohách, stejně jako o Crowleyho syntetizaci těchto zdrojů.
filosofie a náboženství

Theléma Aleistera Crowleyho

645 Kč
574 Kč
Základní texty východních náboženství 2. : Raný indický buddhismus - 6%
Tato část čtyřdílné antologie obsahuje Buddhovy rozpravy, písně z Théragáth, Dhammapadam, několik džátak (to vše z pálijského kánonu Tipitaka) a nekanonické Milindovy otázky.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 2. : Raný indický buddhismus

220 Kč
207 Kč
Tichá dřina - 11%
Co cítíme, když se začne mluvit o sociální třídě? Rozčílení, rozpaky, stud? Máloco prozradí naši třídu tak, jako typ emoce, kterou pocítíme, když se třída objeví jako téma hovoru.
filosofie a náboženství

Tichá dřina

284 Kč
252 Kč
Zen je ta největší lež všech dob - 11%
(2x)
Kniha Zen je ta největší lež všech dob přináší kratší úderné, často ostré a ironické výroky známého zenového mistra Kódó Sawakiho.
filosofie a náboženství

Zen je ta největší lež všech dob

251 Kč
223 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie a náboženství

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Zen a umění údržby motocyklu - 11%
(2x)
Kultovní kniha americké literatury, podobně jako Kerouacův román Na cestě či Hellerova Hlava XXII. Spojuje zdánlivě neslučitelné žánry cestovního deníku, románu a filozofických úvah.
filosofie a náboženství

Zen a umění údržby motocyklu

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 1000 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 100 > >>