Nejprodávanější tituly v roce 2021
společenské vědy

Česká Alexandrovka - 11%
Memoáry se zabývají dosud značně opomíjenou kapitolou z dějin českého vystěhovalectví na Ukrajinu a do Ruska. Autor zaznamenává pohnuté osudy obyvatel Alexandrovky v průběhu první poloviny 20. století.
společenské vědy

Česká Alexandrovka

180 Kč
160 Kč
Izrael - 11%
(4x)
Hnutí známe pod zkratkou BDS (Bojkot, divestice, sankce) se po vzoru mezinárodního bojkotu z doby ukončování apartheidu v Jihoafrické republice pokouší nenásilnou formou donutit Izrael k dodržování mezinárodního práva.
společenské vědy

Izrael

287 Kč
255 Kč
Jak (ne)být sám (se) sebou - 11%
Kniha vypráví příběh utváření, vzestupů a pádů moderního západního člověka, který se svými představami o světě a svém místě v něm výrazně odlišuje od lidí antiky a středověku.
společenské vědy

Jak (ne)být sám (se) sebou

315 Kč
280 Kč
Odpočítávání - 11%
Na Zemi žije a živoří sedm miliard lidí a neustále se rodí další. Kolik jich ještě planeta dokáže uživit? Podle všeho by kritickou hranicí mohlo být deset miliard Pozemšťanů. Současně neustále ubývá rostlinných a živočišných druhů ....
společenské vědy

Odpočítávání

448 Kč
398 Kč
Politické systémy anglosaských zemí - 20%
Kniha Politické systémy anglosaských zemí představuje pokus o nahlédnutí na ústavní a politické systémy vybraných anglosaských zemí.
společenské vědy
Ukázky

Politické systémy anglosaských zemí

149 Kč
119 Kč
Atlas muslimských strašáků - 11%
Bronislav Ostřanský, sleduje současnou kontroverzní polemiku o islámu a rozborem vybraných „strašáků“ by chtěl přispět k lepšímu chápání islámu a muslimů.
společenské vědy

Atlas muslimských strašáků

212 Kč
188 Kč
Česká filharmonie pod tlakem stalinské kulturní politiky v padesátých letech - 20%
Kniha se věnuje otázkám, které dosud v souvislosti s tématem České filharmonie zůstávaly stranou. Jejím cílem je kontextuální výklad kulturní, společenské a politické role ČF, který se soustředí na analýzu této role v období vrcholícího stalinismu.
společenské vědy
Ukázky

Česká filharmonie pod tlakem stalinské kulturní politiky v padesátých letech

170 Kč
136 Kč
Dějiny amerického národa - 11%
(1x)
Dějiny amerického národa v Johnsonově podání jsou o to dramatičtější, že se v nich anglický historik pokouší postihnout zápas o charakter a smysl americké kultury.
společenské vědy

Dějiny amerického národa

323 Kč
287 Kč
Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století - 11%
Kolektivní monografie obsahuje devět odborných studií věnovaných problematice trávení volného času v původně agrárních zázemích průmyslových měst v posledních dvou stoletích. Knihu tvoří příspěvky historiků, archeologů, geografů, památkářů a umělců.
společenské vědy

Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století

171 Kč
152 Kč
Jóga ve školce - 11%
Knížka představuje soubor her a inspirací pro pohybové aktivity vycházející z jógy a upravené speciálně pro děti předškolního věku.
společenské vědy

Jóga ve školce

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 981 - 990 z 1000 položek
<< < 1 .. 97 98 99 100 > >>