Nejprodávanější tituly v roce 2021
báje a legendy

Slovo o pluku Igorově - 11%
Roku 1185 se novgorodsko-severský kníže Igor Svjatoslavič vydal na pochod proti kočovným turkickým Polovcům. Jeho výprava dopadla neslavně, a právě o ní podává svědectví tento věhlasný staroruský epos.
báje a legendy
Ukázky

Slovo o pluku Igorově

122 Kč
108 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Hradecké pověsti a vyprávěnky - 11%
Kniha obsahuje 21 příběhů z královéhradeckého teritoria. Jak uvádí sám autor, nejedná o odborné dílo historické, všechny ale mají svůj základ v hradecké ústní slovesnosti a tradicích.
báje a legendy

Hradecké pověsti a vyprávěnky

207 Kč
184 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Velká kniha o Parzivalovi - 11%
Autor představuje příběh o Parzivalovi jako idealizovaný vzor duchovního vývoje člověka a podává tento středověký příběh jako moderní cestu zasvěcení. Díky této interpretaci se pak mnohým čtenářům otevře smysl středověkého vyprávění.
báje a legendy

Velká kniha o Parzivalovi

531 Kč
472 Kč
Pražské pověsti a legendy - 20%
Krátké kouzelné historky o kostlivcích, bezhlavých mniších, ohnivých mužích, domovních strašidlech, tajemných kočárech, zazděných mečích a důvěrně známé i takřka neznámé pražské legendy jsou výsledkem třicetileté trpělivé sběratelské práce
báje a legendy
Ukázky

Pražské pověsti a legendy

135 Kč
108 Kč
Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč
22 böhmische Legenden - 6%
Tato kniha nabízí čtenáři mnohem víc, než pouhý přehled nejkrásnějších míst v Čechách. Magie každého z nich je však skrytá, nenalistujete ji v žádném průvodci. Čtení v němčině.
báje a legendy

22 böhmische Legenden

281 Kč
264 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Plzeňský kraj - 20%
V tomto svazku se autor vypravil za bájemi a pověstmi nejen na Plzeňsko (s jeho proslulým pivem i cechem Frantů), ale i Rokycansko (kde vyniká postava Klekáníčka), Tachovsko, Domažlicko a Klatovsko, kde se po staletí střetával český a německý živel.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Plzeňský kraj

50 Kč
40 Kč
Nové případy soudce Óoky - 20%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí. Zavrhl mučení, žádal, aby každé obvinění bylo podloženo důkazy.
báje a legendy
Ukázky

Nové případy soudce Óoky

99 Kč
79 Kč
Oheň na sněhu - 20%
Kniha poutavě vypráví mýty sibiřských lovců. Dozvíme se tu, jak vznikla země, kde vyrostl první strom, odkud se berou zvířata a spoustu dalších zajímavých příběhů.
báje a legendy
Ukázky

Oheň na sněhu

80 Kč
64 Kč
Anděl na velbloudu - 11%
Pohádky z dob, kdy v městských hradbách kromě Plzeňanů běžně žili čerti, vodníci, trpaslíci i kouzelné bylinkářky.
báje a legendy
Ukázky

Anděl na velbloudu

89 Kč
79 Kč
Pražské pověsti, legendy a zkazky - 11%
Knížka pražských legend, pověstí a zkazek, jež se dochovaly do našich časů, přidává se čestně k celé řadě děl, která oslavila Prahu veršem i prózou, poezií i díly historickými. Autorka zachytila kromě známých pověstí i dosud neznámé nebo málo známé.
báje a legendy

Pražské pověsti, legendy a zkazky

179 Kč
159 Kč
Helma hrůzy - 6%
Próza dnes již legendárního soudobého ruského prozaika, která vychází v rámci mezinárodního projektu moderních mýtů, parafrázuje známou řeckou legendu o Mínótaurovi. Celá próza je přesným záznamem imaginárního chatu.
báje a legendy

Helma hrůzy

246 Kč
231 Kč
Od Blaníku k Sázavě - tajemnou českou krajinou - 11%
V novém svazku volného pokračování ze série netradičních průvodců „tajemnou českou krajinou“ zavítáme v doprovodu známého spisovatele Pavla Toufara do okolí Vlašimi a takřka až k oblíbené řece Sázavě.
báje a legendy

Od Blaníku k Sázavě - tajemnou českou krajinou

196 Kč
174 Kč
Prastaré pověsti české - 11%
Prastaré pověsti české Petra Maška jsou unikátním souborem nejstarších českých legend posbíraných z originálních pramenů, přičemž na rozdíl od jiných autorů, uvádí všechny pověsti zachycené od středověku po dobu barokní.
báje a legendy

Prastaré pověsti české

300 Kč
266 Kč
Afrika legend a skutečnosti - 20%
Kniha o Africe, jaká tu dosud nebyla! Kombinace fiktivních příběhů a věcných informací o nespočtu afrických zvířat. Pohádky o nich pro děti, bajky i pro dospělé, fakta o Africe a její zvířeně pro všechny.
báje a legendy
Ukázky

Afrika legend a skutečnosti

189 Kč
151 Kč
Cesta do Jeruzaléma - 11%
Ježíšova dramatická poslední cesta do Jeruzaléma, během které znělo radostné hosana na výsostech, v ilustracích Terezy Unzeitigové.
báje a legendy

Cesta do Jeruzaléma

115 Kč
102 Kč
Nasycení pětitisícového zástupu - 11%
Originální barevné ilustrace Anastasie Stročkové zpracovávají příběh o tom, jak Ježíš nasytil pětitisícový zástup lidí, když rozmnožil pět chlebů a dvě ryby.
báje a legendy

Nasycení pětitisícového zástupu

115 Kč
102 Kč
Odysseus - 11%
Světová četba pro školáky je edice bohatě ilustrovaných, citlivě převyprávěných a zkrácených děl světové literatury.Král Artuš a rytíři kulatého stolu- povinná četba pro každého školáka Postava Odyssea pochází z řecké mytologie.
báje a legendy

Odysseus

152 Kč
135 Kč
Zobrazuji 161 - 180 z 247 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 13 > >>