Nejprodávanější Kniha - leden 2022
druhá světová válka

Dva dopisy Pospischielovi - 11%
Max von der Grün se svým výrazně autobiografickým románem Dva dopisy Pospischielovi vrací ke svému vlastnímu dospívání na Tachovsku v období prvorepublikového Československa. Součástí knihy je i čtivý doslov s autorovým životopisem.
druhá světová válka
Ukázky

Dva dopisy Pospischielovi

266 Kč
236 Kč
Zajatcem v Rusku - 11%
Dosud česky nikdy nevydané vzpomínky německého stíhače z 2. světové války. Válečné paměti Assiho Hahna, poprvé vydané v roce 1951, jsou především svědectvím o jeho životě v sovětském zajetí.
druhá světová válka

Zajatcem v Rusku

296 Kč
263 Kč
Zpověď - 11%
Kniha K. H. Franka vyšla poprvé v roce 1946, v době právě probíhajícího soudního procesu s tímto někdejším státním ministrem pro Čechy a Moravu. Toto druhé vydání představuje reedici původní publikace doplněnou o poznámky a komentáře.
druhá světová válka

Zpověď

269 Kč
239 Kč
Krvavé dozvuky války - 11%
Kniha populárního autora literatury faktu poutavým způsobem a na základě dodnes málo známých anebo zcela neznámých faktů (a to včetně dobových černobílých fotografií) ukazuje čtenáři tehdejší dění.
druhá světová válka

Krvavé dozvuky války

314 Kč
279 Kč
Mnichov - 11%
Kniha významného britského historika je jedním z ojedinělých děl, které popisují tuto klíčovou událost českých a evropských dějin z pohledu Velké Británie.
druhá světová válka

Mnichov

327 Kč
290 Kč
Padre a Rebe - 11%
Publikace přibližuje neznámé osudy dvou z celkem čtrnácti důstojníků vojenské duchovní služby, kteří sloužili v čs. zahraničních jednotkách za druhé světové války.
druhá světová válka

Padre a Rebe

260 Kč
231 Kč
Špion, jemuž nevěřili - 11%
(1x)
Kniha pamětí generála Františka Moravce zachycuje fascinující životní příběh československého důstojníka, jehož válečné osudy začaly v roce 1915 odvodem do rakousko-uherské armády.
druhá světová válka

Špion, jemuž nevěřili

224 Kč
199 Kč
Brno nacistické - 11%
(1x)
Jaká byla atmosféra Brna „pod hákovým křížem“? Poněkud netradiční průvodce, který prostřednictvím příběhů čtyřiceti brněnských lokalit seznamuje čtenáře s tím, jak vypadalo město v době nacistické okupace.
druhá světová válka

Brno nacistické

260 Kč
231 Kč
Osvětimská knihovnice - 6%
(4x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
druhá světová válka

Osvětimská knihovnice

305 Kč
287 Kč
Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě - 6%
Kniha zpracovává doposud neznámou problematiku pronásledování židovského obyvatelstva české i německé národnosti v bývalých pohraničních oblastech Československa v období, kdy byla tato území násilně přičleněna k třetí říši.
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě

508 Kč
478 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 41 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>