Nejprodávanější e-knihy - leden 2022
historické osobnosti

William a Harry: Bitva bratrů - 20%
Bestseller New York Times od historického konzultanta oceňovaného seriálu The Crown z Netflixu „Královská kniha roku.
historické osobnosti
Ukázky

William a Harry: Bitva bratrů

299 Kč
239 Kč
Generál Karel Kutlvašr - 20%
Vzpomínky na Pražské povstání sepsal jeho vojenský velitel generál Karel Kutlvašr na sklonku svého věznění v roce 1960. Tou dobou už měl za sebou více než jedenáct let nespravedlivého žaláře.
historické osobnosti
Ukázky

Generál Karel Kutlvašr

Pavel Švec (ed.)
149 Kč
119 Kč
Hitlerova zpověď - 20%
(1x)
Budu se vás ptát na veškeré Vaše důvěrnosti – Vaši rodinu a první lásku, počátky NSDAP a pobyt ve vězení. Chci vědět všechno o koncentračních táborech, vraždění i pseudolékařských experimentech, které se děly na Váš popud.
historické osobnosti
Ukázky

Hitlerova zpověď

229 Kč
183 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
historické osobnosti
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
Karel IV. - záhady a mysteria - 20%
Od narození Karla IV. uplynulo sedm století a my si tohoto výjimečného panovníka připomínáme jako osobnost, která měla pro rozkvět zemí Koruny české nezpochybnitelný význam.
historické osobnosti
Ukázky

Karel IV. - záhady a mysteria

179 Kč
143 Kč
Marie Terezie: záhady a mystéria - 20%
Jaké byly klíčové okamžiky vlády Marie Terezie? Barokní období, do kterého se jediná česká panovnice narodila, bylo bohaté kulturou i množstvím pověr a předsudků. Objevovalo se několik zázračných a pozoruhodných událostí, které ovlivňovaly dobu i vnitřní svět panovnice – její vztahy k církvi a náboženské víře.
historické osobnosti
Ukázky

Marie Terezie: záhady a mystéria

199 Kč
159 Kč
Mussolini - 20%
(1x)
Britský historik Christopher Hibbert vykresluje rozporuplnou osobnost italského fašistického vůdce Benita Mussoliniho s mimořádnou pečlivostí, zároveň čtivě a poučeně, jak je ostatně jeho zvykem.
historické osobnosti
Ukázky

Mussolini

248 Kč
198 Kč
Sabotér z Osvětimi - 20%
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historické osobnosti
Ukázky

Sabotér z Osvětimi

209 Kč
167 Kč
Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historické osobnosti
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
Ženy českých panovníků - 20%
Ženy českých panovníků tvoří rozsáhlé téma, které dosud není historicky plně zhodnoceno. České kněžny a královny tak zůstávají stát ve stínu svých manželů a jen tu a tam se některé z nich vynořují z toku času jako výrazné osobnosti, jimž se skutečně dařilo významně ovlivňovat osudy Českého království.
historické osobnosti
Ukázky

Ženy českých panovníků

189 Kč
151 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 70 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>