Nejprodávanější tituly - leden 2022
báje a legendy

Obrazy ze Starého zákona - 11%
Bohatě ilustrovaná autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné příběhy z Levanty, Mezopotámie a Egypta.
báje a legendy
Ukázky

Obrazy ze Starého zákona

269 Kč
239 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Židovská Praha - 20%
(1x)
Šest pověstí a legend, jež kolují o židovské Praze. Od autorů jako Alois Jirásek, Václav Cibula, Leopold Weisel či Julius Košnář čtou Otakar Brousek, Josef Somr a Hana Maciuchová.
báje a legendy
Ukázky

Židovská Praha

69 Kč
55 Kč
Duch dvou tváří - 6%
(1x)

Sbírka 46 legend více než 30 indiánských kmenů nabízí bohatý a živý průřez narativním dědictvím původních obyvatel Severní Ameriky.

báje a legendy
Ukázky

Duch dvou tváří

253 Kč
238 Kč
Keltské báje a mýty - 11%
Historické území Keltů zasahovalo i do Čech, avšak později byl tento národ vytlačen až na Britské ostrovy – do Irska, z balad známého jako věčně zelený ostrov Erin.
báje a legendy

Keltské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
O obrovi, který neměl srdce v těle - 6%
(1x)
Svazek norských pohádek obsahuje všechny pohádky, jež po vzoru bratří Grimmů v 19. století vydali sběratelé Peter Christen Asbjornsen a Jorgen Moe. Všem sto devatenácti pohádkám je v tomto českém překladu ponechán jejich původní rozsah i osobitý styl.
báje a legendy

O obrovi, který neměl srdce v těle

338 Kč
318 Kč
Oheň na sněhu - 20%
Kniha poutavě vypráví mýty sibiřských lovců. Dozvíme se tu, jak vznikla země, kde vyrostl první strom, odkud se berou zvířata a spoustu dalších zajímavých příběhů.
báje a legendy
Ukázky

Oheň na sněhu

80 Kč
64 Kč
Pražské pověsti, legendy a zkazky - 11%
Knížka pražských legend, pověstí a zkazek, jež se dochovaly do našich časů, přidává se čestně k celé řadě děl, která oslavila Prahu veršem i prózou, poezií i díly historickými. Autorka zachytila kromě známých pověstí i dosud neznámé nebo málo známé.
báje a legendy

Pražské pověsti, legendy a zkazky

179 Kč
159 Kč
Osm světel - 6%
(2x)
Židovské písemnictví patří k nejstarším, a zároveň nejrozmanitějším na světě, jeho texty dělí tisíce let i kilometrů. V knize Osm světel můžete najít nejznámější židovské pohádkové příběhy, legendy, bajky a anekdotická vyprávění.
báje a legendy

Osm světel

338 Kč
318 Kč
Ukopnutý palec - 11%
Knihu inspirovaly příběhy a vědecké objevy o lidu Čanki z klávesnice tajemného Xylase. Tyto se objevily na internetu. To zaujalo kapelu Čankišou, a tak se rozhodla oslovit literáty a lidi ze svého okolí.
báje a legendy

Ukopnutý palec

212 Kč
188 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 86 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>