Nejprodávanější e-knihy - říjen 2022
historie a fakta

Všichni muži Kremlu - 20%
(2x)
Tématem neobyčejně zajímavé knihy mladého ruského žurnalisty je především Vladimír Putin a proměna, kterou prošla ruská společnost za patnáct let jeho vlády. Autor se opírá o řadu inteview s nejrůznějšími ruskými i zahraničními politiky.
historie a fakta
Ukázky

Všichni muži Kremlu

249 Kč
199 Kč
A brány se otevřely - 20%
Kniha nás postupně provází posledními okamžiky existence táborů v Dachau, Osvětimi a Terezíně. Jak probíhalo osvobození na těchto místech hrůzy? V čem se odlišovaly první okamžiky svobody v Dachau od Osvětimi a Terezína?
historie a fakta
Ukázky

A brány se otevřely

99 Kč
79 Kč
Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy - 20%
Publikace se zaměřuje na klíčové vnější vlivy ovlivňující bezpečnost ČR a její bezpečnostní systém, na jeho postupné vytváření, politické, ekonomické, sociální, legislativní a demografické aspekty jeho fungování.
historie a fakta
Ukázky

Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy

250 Kč
200 Kč
Geronimo. Paměti náčelníka Apačů - 20%
(2x)
Dobroudružství života snad nejznámějšího indiánského náčelníka Geronimo - čtyřicet let nelítostného boje za právo svobodně žít, dvacet let válečného zajetí v rezervaci.
historie a fakta
Ukázky

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

121 Kč
97 Kč
Československý syndrom - 20%
Kniha se pokouší vystihnout složité a často velmi bolestné vztahy Rusů a Čechů - Rusů v Čechách a Čechů v Rusku - na pozadí historických událostí minulého století, které vztahy obou národů formovaly a poznamenaly.
historie a fakta
Ukázky

Československý syndrom

119 Kč
95 Kč
Dějiny Ruska v datech - 20%
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
historie a fakta
Ukázky

Dějiny Ruska v datech

299 Kč
239 Kč
Mussolini - 20%
(1x)
Biografická kniha Pierra Milzy nahlíží na mussoliniovskou látku sice z pohledu globální interpretace fenoménu fašismu, ale neopomíná ani osobní, ba intimní stránky fašistického vůdce, jenž po více než dvacet let řídil osudy Itálie.
historie a fakta
Ukázky

Mussolini

399 Kč
319 Kč
Rožmberkové – první po králi - 20%
Žádný jiný ze starožitných českých rodů se do naší historie nezapsal tak, jak se to podařilo Rožmberkům (a jejich předkům Vítkovcům). Navzdory faktu, že vymřeli po meči před více než pěti sty lety, jako by byli stále mezi námi.
historie a fakta
Ukázky

Rožmberkové – první po králi

149 Kč
119 Kč
Jan Hus známý i neznámý - 20%
Jiří Kejř vypráví přístupnou formou příběh života mistra Jana Husa, systematicky vysvětluje pohnutky jednání tohoto významného myslitele i podstatu jeho individualistického založení.
historie a fakta
Ukázky

Jan Hus známý i neznámý

100 Kč
80 Kč
Byli jsme a budem! - 20%
(3x)
Dne 15. března jsme si připomínali 74 let od okupace zbytku Českých zemí Německem po předchozím zabrání československého pohraničí na základě nám pod nátlakem vnucené Mnichovské „dohody" ze září roku 1938.
historie a fakta
Ukázky

Byli jsme a budem!

80 Kč
64 Kč
Zobrazuji 101 - 110 z 119 položek
<< < 1 .. 9 10 11 12 > >>