Nejprodávanější tituly - říjen 2022
etnografie, etnologie

Arménská genocida - 11%
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie

Arménská genocida

494 Kč
439 Kč
Boží dar - 11%
Oblíbený dokumentární cyklus České televize „Boží dar“ je věnován potravinám či lépe řečeno oslavuje české potraviny a vzdává jim dík.
etnografie, etnologie

Boží dar

269 Kč
239 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
The Hobbit Facsimile First Edition - 11%
(6x)
This sumptuous gift set includes a replica of the very rare first edition of The Hobbit, the only edition where one can now read the original version of the story before Tolkien re-edited it to become the one enjoyed by readers since 1951.
etnografie, etnologie

The Hobbit Facsimile First Edition

719 Kč
639 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách - 11%
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
etnografie, etnologie

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
358 Kč
Život Ludvíka svatého, krále francouzského - 6%
(2x)

Jan ze Joinvillu, francouzský aristokrat, senešal v Champagni a blízký přítel Ludvíka IX., ve svém vzpomínkovém díle Kniha posvátných slov a dobrých skutků našeho krále Ludvíka Svatého vykreslil panovníka jako ideálního rytíře a vladaře.

etnografie, etnologie
Ukázky

Život Ludvíka svatého, krále francouzského

253 Kč
238 Kč
Nungon People of Uruwa - 11%
The subject of this book is a culture of a Nungon ethnic group, who live in the mountainous part of Huon peninsula in Papua-New Guinea.
etnografie, etnologie

Nungon People of Uruwa

224 Kč
199 Kč
Chvála schoulení - 11%
Soubor dvaceti osmi esejů, které představují sondu do duchovně vyčerpané každodennosti současného západního člověka, do nejrůznějších způsobů "zapomenutí na bytí", na posvátné v lidském životě.
etnografie, etnologie

Chvála schoulení

266 Kč
236 Kč
Mýtus a geografie - 11%
Sborník Mýtus a geografie shrnuje jedenáct studií předních českých badatelů, jež spojuje otázka po způsobu, jakým člověk vnímá svět v tom nejširším smyslu slova.
etnografie, etnologie

Mýtus a geografie

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 32 položek
<< < 1 2 3 4 > >>