Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - listopad 2022
dějiny všedního dne

Příručka pro syna - 11%
(1x)
Kniha Rady synovi (Liber manualis ad filium), jejíž autorkou je francká šlechtična Dhuoda, vzniká ve druhé fázi karolinské renesance, kdy je aktivní znalost latiny a literární činnost téměř výhradní doménou církevních kruhů.
dějiny všedního dne
Ukázky

Příručka pro syna

223 Kč
198 Kč
Co v učebnici dějepisu nenajdete - Starověk - 11%
Bohatě barevně ilustrovaná kniha se věnuje období starověku v Africe, Evropě a Asii, je určena již žákům II. stupně ZŠ, a nabízí odpovědi i na takové otázky, jako proč římský císař Nero kvákal, jak vypadal egyptský dětský účes....
dějiny všedního dne

Co v učebnici dějepisu nenajdete - Starověk

449 Kč
399 Kč
Šumava – Život na hranici - 11%
(1x)
Knihu jsem napsala proto, abych všem milovníkům Šumavy a svým dětem a vnukům, ukázala, jak vypadala Šumava před a po válce a jak byla přetvořena, když se budovala Lipenská přehrada.
dějiny všedního dne

Šumava – Život na hranici

260 Kč
231 Kč
Bizarní a zaniklá povolání - 11%
Tato kniha je čtivým a s vtipem psaným průvodcem po více než 100 nejroztodivnějších povoláních, od starověku po současnost.
dějiny všedního dne

Bizarní a zaniklá povolání

314 Kč
279 Kč
Dopravní prostředky, které pohnuly světem - 11%
Ilustrovaná historie dopravy pro všechny zvídavé kluky a holky.
dějiny všedního dne
Ukázky

Dopravní prostředky, které pohnuly světem

269 Kč
239 Kč
Kronika protektorátu - 11%
(5x)
Represe – rezistence – holocaust – státní a okupační správa – kolaborace – bojové operace – kultura – všední život. Kronikovou formou den po dni zachycené události "všedního dne" v protektorátu.
dějiny všedního dne
Ukázky

Kronika protektorátu

896 Kč
796 Kč
Sestry - 11%
(3x)
Autorizované rozhovory se čtyřmi generacemi řeholních sester sledují každodenní život těchto žen v dobách komunistického Československa i v současnosti a přinášejí autentický vhled do jejich tichých, avšak výjimečných osudů.
dějiny všedního dne
Ukázky

Sestry

322 Kč
286 Kč
Poslední mesiáš - 11%
(2x)
Autor zpracovává zrození legendárního motivu posledního císaře jako apokalyptické figury spojované s koncem světa a druhým příchodem Krista a Posledním soudem.
dějiny všedního dne

Poslední mesiáš

268 Kč
238 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
dějiny všedního dne
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
dějiny všedního dne

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 83 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>