Nejprodávanější Kniha - listopad 2022
historické podobory

Dopravní prostředky, které pohnuly světem - 11%
Ilustrovaná historie dopravy pro všechny zvídavé kluky a holky.
historické podobory
Ukázky

Dopravní prostředky, které pohnuly světem

269 Kč
239 Kč
Historická a současná architektura - 11%

Existuje rozdíl mezi historickou a současnou architekturou? Historická architektura je často vnímána jako samostatná, uzavřená etapa výstavby, ke které máme jako společnost poněkud ambivalentní vztah.

historické podobory
Ukázky

Historická a současná architektura

628 Kč
558 Kč
Kronika protektorátu - 11%
(5x)
Represe – rezistence – holocaust – státní a okupační správa – kolaborace – bojové operace – kultura – všední život. Kronikovou formou den po dni zachycené události "všedního dne" v protektorátu.
historické podobory
Ukázky

Kronika protektorátu

896 Kč
796 Kč
Sestry - 11%
(3x)
Autorizované rozhovory se čtyřmi generacemi řeholních sester sledují každodenní život těchto žen v dobách komunistického Československa i v současnosti a přinášejí autentický vhled do jejich tichých, avšak výjimečných osudů.
historické podobory
Ukázky

Sestry

322 Kč
286 Kč
Temné osudy Habsburků a jejich příbuzných - 11%
Snad žádný z evropských dynastických rodů se nemůže pochlubit kontinuitou tak nepřetržitou a plejádou panovníků tak významných jako rod habsburský. Zároveň však jako by Habsburky pronásledovala podivná nepřízeň osudu.
historické podobory

Temné osudy Habsburků a jejich příbuzných

269 Kč
239 Kč
Čelední služba v Čechách v raném novověku
Kniha je vůbec prvním monografickým zpracováním tématu v české historiografii. Publikace se na základě různých právních a evidenčních pramenů snaží ozřejmit principy fungování čelední služby a postavení sloužících v tradiční české společnosti.
historické podobory

Čelední služba v Čechách v raném novověku

617 Kč
K pramenům Eufratu a Tigridu - 11%
Josef Wünsch podnikl v letech 1881–1883 expedici do Arménie a Kurdistánu, tehdy okrajových oblastí jihovýchodní části Osmanské říše. Jeho výprava přinesla řadu zeměpisných objevů a zjištění.
historické podobory
Ukázky

K pramenům Eufratu a Tigridu

313 Kč
278 Kč
Kyjevská Rus - 11%
(1x)
Kniha představuje dějiny Kyjevské Rusi od jejích počátků až do 13. století. Práce uvádí základní soubor pramenů a soudobé odborné literatury k dané problematice a seznamuje čtenáře s vývojem východní Evropy od nejstarších dob až do mongolského vpádu.
historické podobory

Kyjevská Rus

584 Kč
519 Kč
Příručka amatérského archeologa - 11%
Publikace je určena všem příznivcům archeologie, a to bez rozdílu hloubky jejich zájmu. Naprostí laici získají základní představu o práci archeologů, pokročilejší zde naleznou rady a tipy, jak zálibu rozvíjet.
historické podobory

Příručka amatérského archeologa

504 Kč
448 Kč
Poslední mesiáš - 11%
(2x)
Autor zpracovává zrození legendárního motivu posledního císaře jako apokalyptické figury spojované s koncem světa a druhým příchodem Krista a Posledním soudem.
historické podobory

Poslední mesiáš

268 Kč
238 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 216 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 22 > >>