Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2022
české a slovenské dějiny

Rudolf Slánský - 20%
Generální tajemník Komunistické strany Československa, strůjce a zároveň jedna z nejproslulejších obětí represivního režimu KSČ. Politické osudy Rudolfa Slánského jsou nesmírně bohaté, kolem některých událostí však až dosud panovaly nejasnosti.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Rudolf Slánský

319 Kč
255 Kč
Dobrý den, soudružko učitelko - 20%
(1x)
Co se v době, kdy seděly v lavicích ZDŠ Husákovy děti, vyučovalo, jaké gastronomické kreace nabízely školní jídelny, co dávali v Československé televizi, a která témata mezi žáky o přestávkách frčela?
české a slovenské dějiny
Ukázky

Dobrý den, soudružko učitelko

219 Kč
175 Kč
Marky, bony, digitálky - 20%
Obraz veksláka patří neodmyslitelně k pozdnímu období socialistického Československa. Stal se námětem řady knih a filmů. Kniha historika Adama Havlíka fenomén veksláctví, černého trhu a vztahu mezi oficiální a šedou ekonomikou sleduje v širokých souvislostech a ukazuje tak dosud málo známou tvář období pozdního „reálného socialismu“.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Marky, bony, digitálky

244 Kč
195 Kč
Rozdělení Československa 1989-1992 - 20%
(2x)
Historik Jan Rychlík byl v době rozpadu Československa poradcem tehdejšího předsedy české vlády Petra Pitharta a dramatická jednání mezi slovenskými a českými politiky tedy sledoval z bezprostřední blízkosti.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Rozdělení Československa 1989-1992

439 Kč
351 Kč
Česko versus budoucnost - 20%
(1x)
Novinář David Klimeš přináší ve velmi aktuální knize přehled některých z těch nejakutnějších problémů, jimž dnes čelí Česká republika. Situaci přirovnává k předčasné krizi středního věku, která se projevuje nespokojeností, nejistotou a neřešením příčin problémů.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Česko versus budoucnost

249 Kč
199 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
České století - 20%

Vychází u příležitosti 100. výročí vzniku republiky!  Autorská publikace novináře Petra Švece seznamuje čtenáře od 9 let s klíčovými okamžiky stoletých dějin naší republiky.

české a slovenské dějiny
Ukázky

České století

209 Kč
167 Kč
Gustáv Husák - 20%
(2x)
Jméno Gustáva Husáka (1913–1991) je nejsilněji spojeno s obdobím normalizace 70. a 80. let, kdy přicházela na svět generace „Husákových dětí“. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků...
české a slovenské dějiny
Ukázky

Gustáv Husák

449 Kč
359 Kč
Hospodářský vzestup českých zemí od poloviny 18. století do konce monarchie - 20%
Monograficky pojatá učebnice obsahově vychází z druhého dílu Dějin hospodářství českých zemí od počátku industrializace do současnosti, který vyšel téměř před deseti lety.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Hospodářský vzestup českých zemí od poloviny 18. století do konce monarchie

300 Kč
240 Kč
Česká republika a Evropská unie - 20%
Publikace se zabývá vztahy mezi Českou republikou a Evropskou unií.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Česká republika a Evropská unie

89 Kč
71 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 12 položek
1 2 > >>