Nejprodávanější knihy - prosinec 2022
poezie

Jít nalehko…
(1x)
Potulný japonský básník Nanao Sakaki (1923–2008), souputník a přítel Garyho Snydera a Allena Ginsberga, představuje nepříliš známou tvář Japonska mimo svou rodnou zemi. Výbor poezie v překladu Jiřího Weina.
poezie

Jít nalehko…

216 Kč
Georg Trakl
Rakouský básník Georg Trakl (1887–1914) stojí svým znepokojivým dílem na křižovatce moderních literárních směrů. Za svého života, který předčasně a tragicky ukončily události první světové války, napsal pouhé dvě sbírky poezie.
poezie

Georg Trakl

512 Kč
Každý ji zná tak bude maskovaná
(1x)
Po roce 1989 nevyšla žádná kniha pražské poezie. Až nyní. Antologie Každý ji zná tak bude maskovaná představuje 66 básní o Praze od 56 současných českých básníků a básnířek. Zastoupeni jsou autoři několika generací,...
poezie

Každý ji zná tak bude maskovaná

240 Kč
O pití
(1x)
Ženské, kočky, psaní, hudba. A pití. Tohle všechno se vybaví každému čtenáři Charlese Bukowského; každému asi v jiném pořadí. Po tematických antologiích O kočkách a O psaní vychází nyní další soubor básní a prozaických úryvků, známých i méně známých.
poezie
Ukázky

O pití

313 Kč
Sedmnáct slabik haiku

Chtěl jsem psát haiku; nikdy jsem však nevěděl, o čem mají být…

poezie

Sedmnáct slabik haiku

135 Kč
Tasemnice hledá byt
Amur, blešivec, cvrčilka, daněk… Každé zvíře si zaslouží svou báseň!
poezie
Ukázky

Tasemnice hledá byt

296 Kč
Tulák
Sbírka básní Tulák plyne přirozeně jako rozhovor, někdy úplně obyčejný, o každodenním životě, jindy milostný, chvílemi dojemný, často filozofický. Je to rozhovor o nastavení světa, o křehkosti a konečnosti života a nekonečnosti lásky.
poezie

Tulák

261 Kč
A znovu láska
A znovu láska je posledním dílem Jana Skácela a její podoba měla být původně trochu jiná.
poezie
Ukázky

A znovu láska

206 Kč
Havran
V rámci souborného vydání díla básníka, prozaika, esejisty a překladatele Jana Zábrany (1931–1984) vychází po svazcích Nápěvy a Básně třetí rozsáhlý svazek jeho poezie, jímž se souborné vydání Zábranových básní uzavírá.
poezie

Havran

449 Kč
Magorovy labutí písně
Dnes již klasické a v mnoha případech zlidovělé verše napsané v 80. letech ve věznicích v Litoměřicích, Ostrově a Valdicích propašoval z valdického vězení na motacích Jiří Gruntorád.
poezie

Magorovy labutí písně

269 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 435 položek
<< < 1 2 3 4 .. 44 > >>