Nejprodávanější e-knihy - únor 2022
Evropa

Výmarská republika - 20%
Autorka analyzuje příčiny ztroskotání výmarské demokracie na vnitropolitické, zahraničněpolitické, hospodářské a kulturní rovině od konce první světové války do jmenování Adolfa Hitlera říšským kancléřem v lednu 1933.
Evropa
Ukázky

Výmarská republika

160 Kč
128 Kč
Polsko - 20%
(1x)
Další svazek edice Stručná historie států je věnován Polsku.
Evropa
Ukázky

Polsko

50 Kč
40 Kč
Dějiny Skandinávie - 20%
(1x)
Dějiny Skandinávie jako specifické části evropského kontinentu od konce poslední doby ledové až po počátek jednadvacátého století.
Evropa
Ukázky

Dějiny Skandinávie

249 Kč
199 Kč
Dějiny Ruska v datech - 20%
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
Evropa
Ukázky

Dějiny Ruska v datech

299 Kč
239 Kč
Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
Evropa
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Arabské Španělsko a evropská vzdělanost. - 20%
Autor, překladatel Koránu do španělštiny, se zaměřuje na obohacování evropské vzdělanosti arabským světem a dokládá, že arabská odborná literatura byla nejen prostředníkem zejména řeckého dědictví, ale sama je také obohacovala a rozvíjela.
Evropa
Ukázky

Arabské Španělsko a evropská vzdělanost.

290 Kč
232 Kč
Češi i Němci - 20%
Publikace obsahuje výběr autorových článků a komentářů od roku 1998, které jsou doplněny dosud nepublikovanými úvahami o aktuálních politických tématech.
Evropa
Ukázky

Češi i Němci

80 Kč
64 Kč
Finsko - 20%
Kniha přibližuje českému čtenáři základní data a události finských dějin, ukazuje, jak poloha Finska mezi Východem a Západem ovlivňovala finskou historii, kulturu i politiku.
Evropa
Ukázky

Finsko

50 Kč
40 Kč