Nejprodávanější tituly - únor 2022
moderní svět a civilizace

Stručné dějiny každého z nás - 11%
(1x)
Z této knihy se dozvíme, co všechno už dnes dokážeme vyčíst ze struktury lidských genomů. Jde o podstatu nás samých, o naše předky, o celý náš minulý vývoj a o naši budoucnost – vlastně především o tu.
moderní svět a civilizace

Stručné dějiny každého z nás

430 Kč
382 Kč
Budoucnost kapitalismu - 11%
(2x)
Hluboké rozpory trhají křehké předivo společnosti západního světa: prosperující města stojí proti odstrčenému venkovu, špičkově vzdělaná elita proti lidem, pro něž je kvalitní vzdělání finančně nedostupné, bohaté země proti chudým.
moderní svět a civilizace

Budoucnost kapitalismu

403 Kč
358 Kč
Dějiny světa na příkladu sedmi laciných věcí - 11%
Příroda, peníze, práce, péče, potraviny, energie a životy: na těchto sedmi věcích stojí svět, ve kterém žijeme, a také jeho budoucnost. V Historii světa v sedmi laciných věcech rozvíjejí autoři nový přístup k pochopení současných planetárních krizí.
moderní svět a civilizace

Dějiny světa na příkladu sedmi laciných věcí

356 Kč
316 Kč
Druhá derivace touhy II. - 11%
(1x)
Druhý díl trilogie úvah ekonoma Tomáše Sedláčka nad tématy a událostmi posledních let. Kniha nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
moderní svět a civilizace

Druhá derivace touhy II.

313 Kč
278 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
moderní svět a civilizace

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Přežít nebo zemřít - 11%
(3x)
Evropa si příliš zvykla na život v míru a ekonomickém blahobytu. Když odečteme sice krvavé, ale lokální válečné akce na Balkáně v 90. letech, žijeme v míru od konce druhé světové války už více než sedmdesát let.
moderní svět a civilizace

Přežít nebo zemřít

314 Kč
279 Kč
Věž a náměstí - 11%
(4x)
Niall Ferguson je uznávaný historik, autor čtrnácti knih, z nichž zná český čtenář tituly Vzestup peněz či Velký rozklad. V nové práci analyzuje podoby mocenského vlivu.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Věž a náměstí

538 Kč
478 Kč
Druhá derivace touhy I - 11%
(4x)
Úvahy ekonoma Tomáše Sedláčka se ohlíží za událostmi nabitým desetiletím. Jedná se o jednu z nejdelších a nejsouvislejších sérií úvah v českém teritoriu, která ukazuje autorovu názorovou integritu a pestrost myšlenek...
moderní svět a civilizace

Druhá derivace touhy I

313 Kč
278 Kč
Za oponou války - 11%
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
238 Kč
Nic není pravda a všechno je možné - 11%
(4x)
V knize Nic není pravda a všechno je možné ukazuje současné Rusko s pochopením, ale zároveň s obavami, které tato zcela nová civilizační mutace vzbuzuje.
moderní svět a civilizace

Nic není pravda a všechno je možné

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 156 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 16 > >>