Nejprodávanější tituly - únor 2022
poezie

Těžká hodina
Autorova nejvýznamnější sbírka obsahuje nejtypičtější básně proletářské poezie. Wolker zde rozvinul sociální baladu, člověk je v ní drcen sociálními problémy, ale může se bránit. Celá sbírka je velmi silně levicově laděna, je pesimistická.
poezie
Ukázky

Těžká hodina

49 Kč
Kdo nevěří, ať tam jede
Knížka plná humoru obsahuje výběr limericků, které překvapí nečekanými pointami a rozveselí čtenáře každého věku. Knížku doprovázejí ilustrace plné barev i nápadů Jany Štěpánové.
poezie

Kdo nevěří, ať tam jede

36 Kč
Elegie
V Kanadě žijící český básník Ivan Schneedorfer má vzácný dar mluvit nově o nejprostších věcech života a smrti, jeho básně jsou objevné a osobní a přitom se jako málokteré týkají i ostatních.
poezie

Elegie

152 Kč
Líčení
Báseň v próze Líčení odráží autorovu potřebu popsat konec děsivého dvacátého století, v němž se narodil.
poezie

Líčení

116 Kč
Smutný vítěz - 55%
Existenciální, skeptická, uměřená a prostá poezie Jiřího Kárneta, psaná převážně v exilu na sklonku 40. let a počátkem let 50., zobrazuje dobovou vykořeněnost a vydanost člověka, který se, Bohem opuštěný, stává "nevěrnou napodobeninou sebe sama".
poezie

Smutný vítěz

199 Kč
89 Kč
Tesilová verbež
Svazek Tesilová verbež (básně a písně z let 1972-2003) obsahuje veškerou známou literární tvorbu Miroslava "Skaláka" Skalického z uvedeného období.
poezie

Tesilová verbež

260 Kč
Závěť
Básnická sbírka. Pavel Ambrož, přáteli zvaný - i před sebou samým nekompromisně - Homér (1964-2011), básník jasného a dobrodružně villonovského přesvědčení, gellnerovského vtipu a nadhledu.
poezie

Závěť

180 Kč
Zde by měly kvést růže
(1x)
Josef Svatopluk Machar (1864-1942), jeden z iniciátorů České moderny, je považován za předního představitele básnického realismu. Básnická sbírka.
poezie

Zde by měly kvést růže

254 Kč
Kámen v botě
(2x)
Autor se intenzivně věnoval psaní klasických haiku. S německým znalcem pečlivě hlídal přesnou formu a výsledkem jsou básně, které můžeme nazvat "šumavskými haiku".
poezie

Kámen v botě

197 Kč
Pravěká tanečnice
Milan Balabán je znám jako náš přední znalec Starého zákona, hebraista, evangelický teolog, esejista, překladatel starozákonní Písně písní. Důležitou součástí jeho ohledávání světa je však také poezie, kterou píše po celý svůj život.
poezie

Pravěká tanečnice

116 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 303 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 31 > >>