Nejprodávanější knihy - březen 2022
osobnosti a osudy

Als Junge wäre ich erschossen worden... - 11%
Vzpomínky Jaroslavy Skleničkové zachycují životní příběh jedné z lidických rodaček, do jejichž osudu nanejvýš krutým způsobem zasáhly dějiny v podobě vyhlazení Lidic.
osobnosti a osudy

Als Junge wäre ich erschossen worden...

266 Kč
236 Kč
Biografický slovník českých zemí, 10. sešit (Č-Čerma) - 11%
V dalším sešitě se čtenář setká s biografiemi osobností, které významně (ať už se u nás narodily, nebo tu jen delší působily) zasáhly do nejrůznějších oborů lidské činnosti, a to už od písmene Č.
osobnosti a osudy

Biografický slovník českých zemí, 10. sešit (Č-Čerma)

180 Kč
160 Kč
Biografický slovník českých zemí, 9. sešit (C) - 11%
Svazek zahrne kompletní písmeno C a opět se v něm setkáme s biografickými hesly politiků a dalších veřejných činitelů, vědců nejrůznějších oborů, spisovatelů, publicistů, výtvarných umělců, architektů, průmyslníků, podnikatelů a dalších profesí.
osobnosti a osudy

Biografický slovník českých zemí, 9. sešit (C)

180 Kč
160 Kč
Můj přítel Jaroslav Hašek - 11%
Kniha osobních vzpomínek na Jaroslav Haška z pera jeho dlouholetého přítele a spolupracovníka. E. A. Longena vystihuje Haškovu povahu, životní názory i způsob práce.
osobnosti a osudy

Můj přítel Jaroslav Hašek

206 Kč
183 Kč
Ohlédnutí za dílem Dobroslava Folla - 11%
Tvorba Dobroslava Folla (1922-1981)se stala málo známou epizodou v historii českého poválečného umění, neboť autorova činnost zůstává uzavřena v době 60. let, v nichž jediných se mohl aktivně účastnit domácích a zahraničních výstav.
osobnosti a osudy

Ohlédnutí za dílem Dobroslava Folla

206 Kč
183 Kč
Endurance - 11%
(3x)
Kniha přináší úplný popis osudu lodi Endurance, která v lednu 1915 zamrzla v ledových polích antarktického Weddellova moře. „Jeden z nejpoutavějších, nejnapínavějších a nejsilnějších příběhů, který kdy kdo četl a bude číst.“ Reinhold Messner
osobnosti a osudy

Endurance

322 Kč
286 Kč
Otočila jsem hlavu tím směrem ... - 11%
Kniha rozhovorů se ženami o literatuře.
osobnosti a osudy

Otočila jsem hlavu tím směrem ...

176 Kč
157 Kč
Pinochet - 64%
(2x)
Chilský historik se ve své knize snaží vytvořit životopisný portrét generála Pinocheta bez apriorních ideologických východisek. Věnuje se represivní povaze režimu, ale také budování nové ekonomické struktury pod taktovkou mladých neoliberálních ekonomů.
osobnosti a osudy

Pinochet

556 Kč
198 Kč
Bertha von Suttner: Život pro mír
Obsáhlá, reprezentativní monografie první nositelky Nobelovy Ceny za mír (1905).
osobnosti a osudy

Bertha von Suttner: Život pro mír

179 Kč
Dobré ráno, milá ženuško! - 11%
Kniha, vydaná u příležitosti mozartovského roku, je výborem dopisů, které Mozart napsal své ženě Konstanci převážně v posledních třech letech svého života.
osobnosti a osudy

Dobré ráno, milá ženuško!

215 Kč
191 Kč
Moje setkání s židovstvím
Sborník příspěvků. Přední představitelé českého kulturního, vědeckého, církevního a politického života v nich čtenáře seznámí s tím, jak byli oni sami konfrontováni s židovstvím.
osobnosti a osudy

Moje setkání s židovstvím

81 Kč
Rýžoviště zlata a doly drahokamů…
Sborník, vydaný k významnému životnímu jubileu nestora české vědecké obce, obsahuje pestrou směsici statí tak či onak se vztahujících k odbornému zájmu doc. Václava Huňáčka.
osobnosti a osudy

Rýžoviště zlata a doly drahokamů…

89 Kč
Sochařům se netleská
Sochař, malíř a spisovatel Vladimír Preclík během rozhovoru s publicistkou Lenkou Jaklovou poutavě a vtipně vzpomíná na své nejrůznější tvůrčí a životní okamžiky.
osobnosti a osudy

Sochařům se netleská

99 Kč
Sunna– O chování Proroka - 11%
(2x)
V této knize jsou vybrány výroky pojednávající o tématech, která jsou pro naši společnost velmi aktuální a mohou být přitažlivá a poučná pro každého.
osobnosti a osudy

Sunna– O chování Proroka

116 Kč
103 Kč
Mezihra - 11%
Kniha představuje tvorbu významné osobnosti české imaginativní fotografie.
osobnosti a osudy

Mezihra

266 Kč
236 Kč
Paměti diplomata - 11%
Rozsáhlá kniha vzpomínek významného českého diplomata Jaromíra Kopeckého (1899-1977) je významným příspěvkem k poznání československých dějin 20. století.
osobnosti a osudy

Paměti diplomata

439 Kč
390 Kč
Tajemství testamentů
Objevná kniha v pětadvaceti kapitolách pojednává o slavných závětích zahraničních i českých osobností od starověku po současnost, přičemž některé z testamentů jsou tu otištěny vůbec poprvé.
osobnosti a osudy

Tajemství testamentů

89 Kč
Trochu jiný Casanova - 11%
(1x)
Z drobných esejů, zařazených do tohoto svazku, vystupuje trochu jiný Casanova, než je obecně znám: encyklopedicky vzdělaný soudce, žalobce, obhájce a svědek své doby a jejích lidí, včetně sebe, a také jednající filozof.
osobnosti a osudy

Trochu jiný Casanova

178 Kč
158 Kč
Životopis jógina - 11%
V českém překladu předního českého indologa Dr. Dušana Zbavitele se po dlouhých padesáti letech od prvního vydání objevila kniha, která se během půlstoletí stala vůbec nejčtenější knihou o indické duchovní kultuře.
osobnosti a osudy

Životopis jógina

358 Kč
318 Kč
Velké postavy východního myšlení - 6%
Sborník podává přehled o více než stovce hlavních představitelů duchovního a intelektuálního života Číny, Indie, Japonska, Koreje a islámského světa.
osobnosti a osudy

Velké postavy východního myšlení

594 Kč
559 Kč
Zobrazuji 221 - 240 z 242 položek
<< < 1 .. 10 11 12 13 > >>