Nejprodávanější tituly - březen 2022
moderní svět a civilizace

Reportáž psaná na obrátce
Stručný „kapesní kompas“ roku 2017, který měsíc za měsícem vede každého, komu nejsou dnešní děje lhostejné, od minulosti do blízké dramatické budoucnosti.
moderní svět a civilizace

Reportáž psaná na obrátce

89 Kč
Slované: souznění a konflikty - 11%
Kniha Slované: souznění a konflikty navazuje na sérii publikací slavistického projektu spojeného s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy. 14 textů tohoto svazku je rozděleno do tří dílčích oddílů (Jazyk, Literatura, Dějiny a kultura).
moderní svět a civilizace

Slované: souznění a konflikty

224 Kč
199 Kč
Islám a budoucnost tolerance - 11%

Jsou radikální muslimové opravdu v menšině? Jak malá je tato menšina? Zastává umírněná většina liberální hodnoty? Kdo je vlastně onen často vzývaný „umírněný“ muslim? A je islám mírumilovné náboženství, které bylo „uneseno“ teroristy?

moderní svět a civilizace

Islám a budoucnost tolerance

224 Kč
199 Kč
Kde se stala chyba? - 74%
Kniha emeritního profesora blízkovýchodních studií na Princetonské univerzitě vypráví příběh islámského Středního východu, který se po několik staletí nacházel v popředí světové civilizace.
moderní svět a civilizace

Kde se stala chyba?

269 Kč
71 Kč
Migrace - 11%
Kniha nabízí pohled na historický vývoj migrací spjatých především s evropským prostorem i na její proměnu v posledních dvaceti letech. Každá migrační kauza poloviny 20. století je specifická a relativně málo reflektuje ty předchozí.
moderní svět a civilizace

Migrace

221 Kč
196 Kč
Sex, bomby a burgery - 11%
Autor Peter Nowak ohledává tři „primitivní“ pudy, které se za současným rozmachem technologií skrývají: válka, sex a jídlo, a snaží se zodpovědět otázku: „Proč potřebujeme do těchto třech základních instinktů dál nějak fušovat?
moderní svět a civilizace

Sex, bomby a burgery

313 Kč
278 Kč
(Ne)šťastná Ukrajina - 11%

Kniha vznikla na základě stejnojmenné výstavy uspořádané na FF UK u příležitosti rozporuplného 70. výročí přesunu této ukrajinské vzdělávací instituce z Prahy do Mnichova.

moderní svět a civilizace

(Ne)šťastná Ukrajina

171 Kč
152 Kč
Bůh dokazatelně existuje - 11%
(1x)
Tato kniha je svým způsobem jedinečná. Vědecky vysvětluje existenci Boha. Autor je jeden z mála vědců, který spojil řadu vědních oborů k tomu, aby dokázal existenci Boha.
moderní svět a civilizace

Bůh dokazatelně existuje

356 Kč
316 Kč
Paměť a trauma pohledem humanitních věd - 11%
Antologie je tematicky členěna do čtyř oddílů (Paměť a společnost, Paměť a trauma, Paměť a mediální perspektiva, Politika paměti) a uzavírá ji záznam diskuse významných vědců pod názvem Roztříštěnost a spása.
moderní svět a civilizace

Paměť a trauma pohledem humanitních věd

323 Kč
287 Kč
Povaha změny - 6%
(1x)
Pohled různých odborníků - například Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové a dalších na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci a mnohým dalším tématům.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Povaha změny

423 Kč
398 Kč
Zobrazuji 141 - 150 z 159 položek
<< < 1 .. 13 14 15 16 > >>