Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2022
etnografie, etnologie

Němá planeta - 11%
(1x)
Průvodce po osudech vymírajících jazyků a mizejících národů všech obydlených kontinentů. Společně s autorem navštívíme severní Austrálii, Etiopii, Gotland, Jordánsko, trojmezí Brazílie, Guyany a Venezuely i další úchvatná teritoria naší planety.
etnografie, etnologie

Němá planeta

207 Kč
184 Kč
Opeřené slunce - 11%
Opeřené slunce je pocta indiánům. Jedná se o soubor textů nabízejících vhled do těch nejzajímavějších aspektů tradic prérijních indiánů doplněných autorovými obrazy a zápisky z cest po indiánských rezervacích v letech 1952 a 1963.
etnografie, etnologie

Opeřené slunce

269 Kč
239 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 11%
Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.
etnografie, etnologie

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

359 Kč
319 Kč
Dynamika jihokarpatských nářečí - 11%
Kniha je věnována současnému stavu a vývoji jihokarpatských nářečí, tedy východoslovanských (rusínských, ukrajinských) dialektů nacházejících se na území Slovenska a Ukrajiny. Jsou v ní analyzovány jazykové materiály získané autorem během terénních v
etnografie, etnologie

Dynamika jihokarpatských nářečí

351 Kč
312 Kč
Chrestomatie jihokarpatských nářečí - 11%
Publikace zpřístupňuje nářeční texty získané v letech 2011–2019 při terénních výzkumech autora mezi Rusíny a Ukrajinci na východě Slovenska a v Zakarpatské oblasti na Ukrajině.
etnografie, etnologie

Chrestomatie jihokarpatských nářečí

234 Kč
208 Kč
Mýtus a skutečnost - 11%
V knize Mýtus a skutečnost shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus a skutečnost

223 Kč
198 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Tajemná místa Čech - 11%
Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány.
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech

314 Kč
279 Kč
Žítkovské bohyně. Lidová magie na Moravských Kopanicích - 11%
Rozšířené vydání úspěšné publikace Ústavu evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Práce vychází z autentických terénních výzkumů uskutečněných autorkou v letech 1990–1992 u dvou posledních žijících bohyní Irmy Gabrhelové
etnografie, etnologie

Žítkovské bohyně. Lidová magie na Moravských Kopanicích

315 Kč
280 Kč
Boží dar - 11%
Oblíbený dokumentární cyklus České televize „Boží dar“ je věnován potravinám či lépe řečeno oslavuje české potraviny a vzdává jim dík.
etnografie, etnologie

Boží dar

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 43 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>