Nejprodávanější tituly - březen 2022
filosofie

Velké dílo - 11%
Tato kniha je jeho klíčovým a zásadním příspěvkem k ekologickému myšlení: ukazuje, že pro uskutečnění velkého díla trvale udržitelného života potřebujeme hlubokou proměnu čtyř základních oblastí: politického a právního řádu; hospodářství a průmyslu.
filosofie

Velké dílo

266 Kč
237 Kč
Alternativy (dějin) filosofie - 11%
Kniha ukazuje různé koncepty dějin filosofie jako alternativy určení filosofie, je záměrně provokativní až subverzní, ne však alternativní po způsobu záhadologů a podobných „alternativců“.
filosofie

Alternativy (dějin) filosofie

359 Kč
319 Kč
Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme - 20%
Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě.
filosofie
Ukázky

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

249 Kč
199 Kč
Být pohanem - 11%
(2x)
Proč jsem napsal tuto knihu? ptá se de Benoist. Abych odhalil esenciální rozdíly mezi pohanstvím a křesťanstvím. Svůj cíl však rozhodně překročil: ve svém bádání sahá až na kost toho, co je jádrem evropského myšlení, cítění a prožívání.
filosofie

Být pohanem

512 Kč
455 Kč
Západ a jeho víra - 11%
Zamyšlení při příležitosti 500 let od zahájení reformace.
filosofie

Západ a jeho víra

233 Kč
207 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Ekonomie dobra a zla - 11%
(3x)
Ekonomii dobra a zla publikovalo v roce 2011 prestižní nakladatelství Oxford University Press. Od té doby kniha oslovuje nejen české, ale i zahraniční čtenáře.
filosofie

Ekonomie dobra a zla

358 Kč
318 Kč
K filosofii náboženství - 20%
Jak sděluje reprodukce na přebalu, každý, kdo se věnoval filosofickému tázání, se určitým způsobem vyjádřil na tržišti idejí i k tématu náboženství.
filosofie
Ukázky

K filosofii náboženství

130 Kč
104 Kč
Nietzsche a filosofie - 11%
Originální interpretace Nietzscheho a první významná kritika převládajícího dialektického myšlení ve Francii poč. 60. let 20. století.
filosofie

Nietzsche a filosofie

300 Kč
266 Kč
Rozumí české ženy vlastní historii? - 11%
Kritická studie opírající se o spojení kritické epistemologie s existenciální ontologií připomíná jedinečný příběh české političky a feministky Milady Horákové.
filosofie

Rozumí české ženy vlastní historii?

223 Kč
198 Kč
Původ uměleckého díla - 11%
Umělecké dílo je zvláštní věc. Přichází na světlo světa díky umělci. Ten je však umělcem právě skrze dílo. Obojí, dílo i umělec má svůj původ v umění. Kde jinde však hledat umění než v uměleckém díle a v umělci? Zkoumání se nutně pohybuje v kruhu. Př
filosofie

Původ uměleckého díla

151 Kč
134 Kč
Kdo jsme - 11%
Odkud se vzal svět a život? Jaký je vztah mezi lidským vědomím a bytím, prostorem a časem? Přesahuje globální inteligence chápání našeho smrtelného mozku? Kde se skrývá věčnost a jak souvisí s relativitou času?
filosofie

Kdo jsme

305 Kč
271 Kč
Spravedlnost: Co je správné dělat - 11%
(2x)
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat

315 Kč
280 Kč
Strach ze svobody - 11%
Strach ze svobody patří k nejznámějším dílům Ericha Fromma, který ji napsal během exilového pobytu ve Spojených státech, kam musel utéci před Hitlerovým nacismem.
filosofie

Strach ze svobody

347 Kč
308 Kč
100 myšlenkových experimentů ve filozofii - 20%
(1x)
Filozofové rádi vyprávějí smyšlené příběhy. Používají je jako argumenty, jimiž podporují tvrzení o světě, o společnosti, a také o tom, jak bychom měli či neměli jednat. Říkají tomu myšlenkové experimentování.
filosofie
Ukázky

100 myšlenkových experimentů ve filozofii

115 Kč
92 Kč
Symbolická imaginace - 11%
Gilbert Durand, jeden z nejvýznamnějších Bachelardových žáků, je autorem mnoha knih věnovaných imaginaci a symbolice.
filosofie

Symbolická imaginace

205 Kč
182 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Jazyk a skutečnost - 20%
Ve své knižní prvotině Vilém Flusser naznačuje cestu k vytvoření jakési celostné filosofie jazyka.
filosofie
Ukázky

Jazyk a skutečnost

134 Kč
107 Kč
Literatura v průsečíku otázek - 11%
Publikace je syntézou autorova celoživotního badatelského úsilí. Spojuje znalosti z oblasti literární teorie, historie i kritiky s esejistickou srozumitelností, komparatistickým zaměřením a znalostmi světové filosofie.
filosofie

Literatura v průsečíku otázek

216 Kč
192 Kč
Nepolapitelný subjekt. Chybějící střed politické ontologie. - 11%
Filosofická kniha chce být především zaujatým politickým zákrokem v palčivé otázce, jak přetvořit levicový, antikapitalistický projekt ve věku globálního kapitalismu a jeho ideologického přívěsku, liberálně-demokratického multikulturalismu.
filosofie

Nepolapitelný subjekt. Chybějící střed politické ontologie.

261 Kč
232 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 141 položek
<< < 1 2 3 4 .. 8 > >>