Nejprodávanější e-knihy - duben 2022
hudba

Gott - 20%
Hvězda, mýty — a skutečnost. Největší popovou hvězdou v Československu byl Karel Gott — a v jistém smyslu jí v Česku zůstává dodnes. Jeho příběh však není tradičním vyprávěním o hudebním velikánovi.
hudba
Ukázky

Gott

289 Kč
231 Kč
Doznání rockera - 20%
(1x)
Rob Halford, legendární frontman Judas Priest, jedné z nejúspěšnějších heavymetalových kapel všech dob. Doznání rockera je také příběhem o tom, jak se během pěti desetiletí změnil hudební průmysl.
hudba
Ukázky

Doznání rockera

339 Kč
271 Kč
(Ne)pošli to dál - 20%
Radek Banga alias Gipsy působí na české hiphopové scéně už od třinácti let. Od té doby vydal mnoho úspěšných nahrávek, získal řadu ocenění a vystupoval po celém světě. Kudy vedla jeho trnitá cesta ze zatuchlého žižkovského bytu až na proslulý festival v Glastonbury?
hudba
Ukázky

(Ne)pošli to dál

249 Kč
199 Kč
Carmen – Skutečný život Hany Hegerové - 20%
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí.
hudba
Ukázky

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové

349 Kč
279 Kč
NO QUARTER: Tři životy Jimmyho Page - 20%
(3x)

Tato kniha zkoumá život, dobu a hudbu muže z jedné z největších kapel 20. století: Led Zeppelin. Díky novým a exkluzivním rozhovorům vypráví Martin Power příběh dlouhé kariéry Jimmyho Page.

hudba
Ukázky

NO QUARTER: Tři životy Jimmyho Page

399 Kč
319 Kč
Iron Man - 20%
(1x)
Iron Man zachycuje příběh průkopnického kytaristy Tonyho Iommiho a legendární kapely Black Sabbath, kterou časopis Rolling Stone překřtil na „Beatles heavy metalu“. Tento příběh zachycuje jeho humor, inteligenci a vřelost.
hudba
Ukázky

Iron Man

329 Kč
263 Kč
Plamen - 20%
Sbírka písňových textů, básní a deníkových záznamů Leonarda Cohena nazvaná Plamen sice vyšla až po autorově smrti, na jejím uspořádání se však velký kanadský písničkář a básník výrazně podílel.
hudba
Ukázky

Plamen

239 Kč
191 Kč
Jethro Tull - 20%
Hudba Jethro Tull je podle slov autora doslova soundtrackem jeho života, a tak poté, co přeložil kompletní texty písní Jethro Tull, tentokrát mapuje vývoj kapely za celou její existenci.
hudba
Ukázky

Jethro Tull

299 Kč
239 Kč
Na divoké jízdě s Janis Joplin - 20%
Peggy Casertová byla zakladatelkou slavného butiku Mnasidika na ulici Haight-Ashbury v San Francisku a milenkou a přítelkyní Janis Joplin. Po jejím boku stála například ve Woodstocku a v této knize vypráví její příběh z nejtěsnější možné blízkosti.
hudba
Ukázky

Na divoké jízdě s Janis Joplin

249 Kč
199 Kč
Podoby - 20%
Sbírka autorových próz a zamyšlení nazvaná Podoby je právě oním pozváním ke stolu a k naslouchání.
hudba
Ukázky

Podoby

169 Kč
135 Kč
Pražské hudební světy - 20%
Pražské hudební světy jsou první knihou, která se věnuje hudbě v Praze z jiné než hudebně historické perspektivy: K hudebním událostem dnešní Prahy přistupuje z pozice etnomuzikologie, někdy nazývané také hudební antropologie.
hudba
Ukázky

Pražské hudební světy

240 Kč
192 Kč
Svět jiné hudby II. - 20%
Po prvním dílu této úspěšné encyklopedie vychází i díl druhý, který by měl přinést nejen pokračování, ale i doplnění svazku předešlého.
hudba
Ukázky

Svět jiné hudby II.

659 Kč
527 Kč
Svět jiné hudby - 20%
Publicista a muzikolog Z. K. Slabý předkládá čtenářům fundovaně – zároveň však velmi čtivým způsobem – několik stovek hesel pokrývajících oblast alternativní, avantgardní, improvizované, progresivní a experimentální hudby.
hudba
Ukázky

Svět jiné hudby

699 Kč
559 Kč
Hudba středovýchodní Evropy - 20%
Knížka stručným a přehledným způsobem předkládá čtenáři informace o hudebních tradicích středovýchodní Evropy, jakož i přehled současného, tradicemi inspirovaného hudebního dění.
hudba
Ukázky

Hudba středovýchodní Evropy

133 Kč
106 Kč
Hudba, která si neříká Krautrock - 20%
(2x)
Německo bylo na přelomu šedesátých a sedmdesátých let líhní umělců, kteří z hledačských pozic navždy změnili tvář rocku, elektronické hudby i popu.
hudba
Ukázky

Hudba, která si neříká Krautrock

266 Kč
213 Kč
Housle tečka Hrubý - 20%
(1x)
Bilanční rozhovor s významnou osobností naší rockové hudby mapuje život Jana Hrubého a přináší jeho nevšední postřehy profesionálního hudebníka, vzpomínky na kolegy, přátele i události v uplynulých letech.
hudba
Ukázky

Housle tečka Hrubý

150 Kč
120 Kč