Nejprodávanější Kniha - duben 2022
judaismus

Pět svátečních svitků - 11%

Kniha Ester, Kniha Rút, Pláč Jeremiášův, Píseň písní, Kniha Kazatel. Pět svátečních svitků tvoří součást třetí části Tanachu, kterým jsou Spisy.

judaismus

Pět svátečních svitků

269 Kč
239 Kč
O kněžství
Ve svém spisu O kněžství nás svatý Jan Chrysostomos vtahuje do rozhovoru dvou přátel, aby před námi vykreslil obraz kněze jakožto služebníka největších Božích darů, jehož služba zastiňuje všechny ostatní.
judaismus

O kněžství

189 Kč
Dějiny židovského národa - 11%
(1x)
Dějiny Židů jsou svého druhu dějiny světa, ovšem viděné pod velmi neobvyklým úhlem, očima inteligentní a vzdělané oběti. Johnsonovi však jde ještě o víc: ukázat podstatu samé historie a křesťanské civilizace.
judaismus

Dějiny židovského národa

412 Kč
366 Kč
Praktický judaismus - 11%
(2x)
Kniha se zabývá praktickými záležitostmi života praktikujících Židů jako je kašrut, manželství, modlitby, svátky atd.
judaismus

Praktický judaismus

377 Kč
335 Kč
Izrael soudců a králů - 11%
Komentované starozákonní příběhy od počátků dobývání Izraele po krále Davida – pokračování úspěšného titulu Příběhy Tóry.
judaismus

Izrael soudců a králů

206 Kč
183 Kč
Týdenní čtení z Tóry: kniha Exodus - 11%
Rabín Jonathan Sacks předkládá čtenářům své úvahy nad knihou Exodus, zabývá se problémy současnosti na pozadí starozákonních textů a naopak vysvětluje biblické texty na příkladech z dnešního světa.
judaismus

Týdenní čtení z Tóry: kniha Exodus

404 Kč
359 Kč
Zvířata v Hebrejské bibli a v židovské tradici - 11%
Monografie „Zvířata v hebrejské bibli a židovské tradici“ se zabývá zvířecím světem v klasických textech judaismu a v tradici od starověku až po současnost. Základním biblickým textem, který definuje vztah mezi člověkem a zvířaty, je v knize Genesis
judaismus

Zvířata v Hebrejské bibli a v židovské tradici

245 Kč
218 Kč
Meditace a Bible - 11%
Jméno autora knihy rabiho Aryeh Kaplana není českému čtenáři neznámé. Po titulech Meditace a kabala, Sefer jecira a Kniha Bahir vychází i překlad dalšího jeho stěžejního díla: Meditace a Bible.
judaismus

Meditace a Bible

267 Kč
238 Kč
O svobodě a náboženství - 11%
Kniha vrchního rabína britského Commonwealthu, sira Jonathana Sackse, obsahuje třicet šest zamyšlení, ve kterých se rabín Sacks zabývá problémy současnosti na pozadí starozákonních textů a naopak vysvětluje biblické texty na příkladech z dnešního světa.
judaismus

O svobodě a náboženství

206 Kč
183 Kč
Osamělý člověk víry - 11%
(4x)
Výklad prvních dvou kapitol knihy Berešit (Genesis), v nichž autor nachází dva lidské prototypy - kreativního a majestátného (a majetnického) "Adama I" a Bohu oddaného muže smlouvy, osamělého "Adama II".
judaismus

Osamělý člověk víry

125 Kč
111 Kč
Jom Tov Lipmann Heller (1578-1654) - 11%
Práce Josepha M. Davise se zabývá životem a dílem rabína Jom Tov Lipmana Hellera (1578-1654), významného znalce Talmudu, známého svým zájmem o židovskou filosofii, ale také hebrejskou gramatiku, matematiku a astronomii.
judaismus

Jom Tov Lipmann Heller (1578-1654)

446 Kč
396 Kč
O mystické podobě božství - 11%
Gershom Scholem v této knize mapuje vývoj nejvýznamnějších kabalistických konceptů (ši'ur koma, sitra achra, Šechina, cadik, gilgul a celem).
judaismus

O mystické podobě božství

378 Kč
336 Kč