Nejprodávanější tituly - duben 2022
společenské vědy

Mýtus a geografie - 11%
Sborník Mýtus a geografie shrnuje jedenáct studií předních českých badatelů, jež spojuje otázka po způsobu, jakým člověk vnímá svět v tom nejširším smyslu slova.
společenské vědy

Mýtus a geografie

359 Kč
319 Kč
Sociologie literatury - 20%
Sociologie literatury představuje ojedinělou práci v české literárněvědné produkci 20. století. Text byl původně vydán jako cyklostyl v omezeném počtu jednotlivých exemplářů, které dnes nejsou dostupné širší čtenářské veřejnosti.
společenské vědy
Ukázky

Sociologie literatury

195 Kč
156 Kč
Decivilizace
Přední český fenimista a filozof Mirek Vodrážka je známý především svým provokativním způsobem myšlení a kontroverzními tématy. Kniha je výborem esejů z let 1990 - 2007 na téma undergroundu, chaosu, feminismu a transgenderu.
společenské vědy

Decivilizace

44 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
společenské vědy

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Nadnárodní integrace v Evropě - 11%
Autorská dvojice vysokoškolských profesorů Kuklíka a Petráše je zárukou kvalitního zpracování moderní látky s bohatými historickými kořeny - integračních společenských procesů vůbec a evropské integrace zvláště.
společenské vědy

Nadnárodní integrace v Evropě

270 Kč
240 Kč
Krátká historie mýtu - 6%
Krátká historie mýtu se zamýšlí nad mýty a sleduje jejich vývoj od dávnověku do dnešní doby. Co jsou to mýty? Jak vznikaly? A proč vůbec? Mají pro nás ještě nějaký význam? Ztratili jsme k nim vztah?
společenské vědy

Krátká historie mýtu

203 Kč
191 Kč
Mnohohlasem - 11%
Publikace se zabývá tématem, jehož systematické pokrytí je nutné nejen pro budování odborného diskursu genderových studií u nás, ale také pro úplnější poznání transformačních procesů v České republice po roce 1989.
společenské vědy

Mnohohlasem

208 Kč
185 Kč
USA a znovusjednocení Německa - 11%
Přehledná a faktograficky velmi bohatá studie opřená o solidní bázi pramenů i sekundárních zdrojů představuje cenný vklad do studia mezinárodních vztahů na prahu světa po studené válce.
společenské vědy

USA a znovusjednocení Německa

122 Kč
109 Kč
Cybersex - forma internetové komunikace - 20%
Kniha o komunikaci, Internetu a lidské sexualitě.
společenské vědy
Ukázky

Cybersex - forma internetové komunikace

99 Kč
79 Kč
Praxe divočiny - 11%
(1x)
Eseje jednoho z nejvýznačnějších současných amerických básníků a ekologických aktivistů.
společenské vědy

Praxe divočiny

214 Kč
190 Kč
Zobrazuji 441 - 450 z 456 položek
<< < 1 .. 43 44 45 46 > >>