Nejprodávanější tituly - duben 2022
povídky

Deset + jedna - 20%
Jedenáct na sobě nezávislých povídek nabízí příběhy různých žánrů. S lehkou nadsázkou si vychutnáte napětí i dobrodružství, ale hlavně neotřelý humor, ať už na české hradní zřícenině, nebo třeba v newyorské podzemce.
povídky
Ukázky

Deset + jedna

99 Kč
79 Kč
Doma i jinde - 21%
Kniha volně navazuje na předchozí povídkový soubor Doma. Opět jsme v několika povídkách uvedeni do běžného života židovských obyvatel venkova a maloměsta v polovině 19. století.
povídky
Ukázky

Doma i jinde

58 Kč
46 Kč
Oldřich z Chlumu
(1x)
Kniha je malým dárkem těm čtenářům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Autor v ní vypráví, jak pracuje s historickými prameny...
povídky
Ukázky

Oldřich z Chlumu

199 Kč
Paměti pankáčova dědečka - 11%
Povídková knížka „Paměti pankáčova dědečka“ jsou příběhy na pomezí memoárů z autorova života. Prožitky z mládí se v našich myslích nejvíce uchovávají a sítem času z nich odstraníme vše „plevelné“ a zůstává jen příjemné vzpomínání na mládí.
povídky
Ukázky

Paměti pankáčova dědečka

180 Kč
160 Kč
Pavouk - 20%
Magické povídky současníka Gustava Meyrinka, básníka fantastické grotesky. Postavy jeho příběhů jsou jedinou skutečností v nedefinovatelnosti a nevědomí lidského bytí vystaveného šílenství, sugesci a hrůze v obnažené realitě syrového života.
povídky
Ukázky

Pavouk

49 Kč
39 Kč
Přátelé Nadace - 6%

Jako mimořádný hold Asimovovu dílu přijalo sedmnáct významných spisovatelů výzvu ponořit se do jeho rozsáhlého díla a vytvořit nové vzrušující povídky nejslavnějšího science fiction vesmíru dvacátého století.

povídky
Ukázky

Přátelé Nadace

338 Kč
318 Kč
Rukověť pábitelského učně - 20%
(2x)
Soubor Rukověť pábitelského učně obsahuje povídkovou tvorbu Bohumila Hrabala ze 70. let 20. století. Vesměs jde o texty psané v Kersku a Kerskem inspirované.
povídky
Ukázky

Rukověť pábitelského učně

210 Kč
168 Kč
Sedm dobrých let - 11%
(2x)
V povídkách autor vypráví o otci a jeho poválečných dobrodružstvích, o vlastním psaní a o životě literáta-profesionála, který se mimo jiné odehrává v letištních halách během cest na autorská čtení všude možně po světě.
povídky

Sedm dobrých let

179 Kč
159 Kč
Směšné lásky - 11%
(2x)
Směšné lásky — sedm povídek, jejichž námětem je láska zasazená do komických souvislostí, anebo spíš to, co lidé v komických souvislostech pokládají za pokus o milostný vztah.
povídky

Směšné lásky

317 Kč
282 Kč
Tajemství a záhady historie - 20%
Kniha publicisty Karla Kýra přináší šedesát příběhů z historie, zaměřených především na tajemství, záhady a svědectví zázraků. Dočtete se například o kapucínských katakombách v Palermu, o bílé paní v Hofburgu, ...
povídky
Ukázky

Tajemství a záhady historie

89 Kč
71 Kč
Třicet let v Africe
O životě Afričanů v místech, kudy nevedou turistické trasy, o místech v Africe, kde žijí pouze uprchlíci, ale i o životě lidí, kteří chtějí Africe pomáhat.
povídky
Ukázky

Třicet let v Africe

45 Kč
730 - 11%
Bizarní zpráva o stavu Československé lidové armády na konci 80. let minulého století. Druhé vydání rozšířené o několik dříve nepublikovaných povídek.
povídky

730

89 Kč
79 Kč
Hovězí kostky - 6%
(6x)
Dvojnásobný držitel Magnesie Litery za nejlepší prózu (2003 a 2014) a nositel Ceny Josefa Škvoreckého (2010) přichází s novou knihou. Soubor jedenácti povídek, majících společného vypravěče, ne však čas.
povídky
Ukázky

Hovězí kostky

236 Kč
222 Kč
Kamenný oblouk/Der Steinbogen - 6%

Krátká, autobiograficky laděná povídka je zasazena právě do prostředí a doby, jež autorka poznala na vlastní kůži – odehrává se těsně před anšlusem Rakouska a během něho a líčí osud malého divadla a milenecké dvojice.

povídky
Ukázky

Kamenný oblouk/Der Steinbogen

117 Kč
110 Kč
Měsíc nad řekou Tejo - 6%
(2x)
Jednotlivé texty vznikaly pro potřeby literární show EKG, kterou spolu s Jaroslavem Rudišem léta organizuje, vymýšlí a moderuje v divadle Archa. Tato okolnost dává naplno vyznít typickým atributům Malijevského tvorby.
povídky
Ukázky

Měsíc nad řekou Tejo

236 Kč
222 Kč
Rosa alchemica - 20%
Okultní, poetické, romanticky laděné‚ povídky nositele Nobelovy ceny za literaturu. Soubor povídek Rosa Alchemica patří v kontextu básníkova díla k jeho nejmystičtějším pracím.
povídky
Ukázky

Rosa alchemica

49 Kč
39 Kč
Trapné povídky - 11%
Trapné povídky vyšly poprvé v roce 1921. Karel Čapek se v nich svým nezaměnitelným stylem zaměřuje na osudy lidí a jejich charaktery. Po přečtení knihy zjistíte, že od doby napsání těchto povídek se vlastně moc nezměnilo.
povídky

Trapné povídky

197 Kč
175 Kč
Dobré a ještě lepší jitro - 20%
Sbírka fejetonů oblíbeného českého autora a básníka, jímž byl František Nepil.
povídky
Ukázky

Dobré a ještě lepší jitro

99 Kč
79 Kč
Kyberpunk & Heavy - 20%
Třináct povídek z bizarních světů plných násilí a magie.
povídky
Ukázky

Kyberpunk & Heavy

119 Kč
95 Kč
Marocké povídky - 20%
Cestopisné povídky z Maroka.
povídky
Ukázky

Marocké povídky

99 Kč
79 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 129 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>