Nejprodávanější tituly - duben 2022
moderní svět a civilizace

Síla mýtu - 11%
(1x)
Knižní přepis proslulého šestihodinového cyklu rozhovorů amerického antropologa, religionisty a filozofa Josepha Campbella (1904-1987) s moderátorem Billem Moyersem, v zasvěcených sondách do nejrůznějších kultur, civilizací a náboženství.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Síla mýtu

313 Kč
278 Kč
Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013 - 11%
Kniha zachycuje myšlení autora v jeho výzkumném záběru od studií vědy a technologií přes analýzu povahy reprezentace v umění a náboženství po nejsoučasnější texty zabývající se globálním oteplováním či vědou a politikou.
moderní svět a civilizace

Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013

261 Kč
232 Kč
Paměť a trauma pohledem humanitních věd - 11%
Antologie je tematicky členěna do čtyř oddílů (Paměť a společnost, Paměť a trauma, Paměť a mediální perspektiva, Politika paměti) a uzavírá ji záznam diskuse významných vědců pod názvem Roztříštěnost a spása.
moderní svět a civilizace

Paměť a trauma pohledem humanitních věd

323 Kč
287 Kč
Psanci této země - Postkoloniální myšlení V. - 11%
(1x)
Kniha Psanci této země prostřednictvím kritiky nacionalismu a imperialismu představuje diskuzi nad osobním a společenským duševním zdravím.
moderní svět a civilizace

Psanci této země - Postkoloniální myšlení V.

252 Kč
224 Kč
Triumf rasismu - 20%
(1x)
Kniha, která představuje druhý svazek rozsáhlého historického pojednání o vývoji západního rasového myšlení, navazuje na Úsvit rasismu (2013). Mezioborově zaměřená studie spojuje přístupy soudobých historických a antropologických věd.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Triumf rasismu

329 Kč
263 Kč
Dobytí Evropy Amerikou - 11%
(1x)

„Zastavte Putina!“ Zaútočí Rusko? Stojí „Ivan“ za dveřmi?

Od počátku krize na Ukrajině na nás v novinách vyskakují Putinovy karikatury, které ho představují jako výbojného cara.

moderní svět a civilizace

Dobytí Evropy Amerikou

243 Kč
216 Kč
Cruel Hoax - Nemilosrdná lež - 11%
Henry Makow patří se svým židovským původem do zvláštní skupiny autorů konspiračních teorií. V této knize zmiňuje často již známá fakta z oblasti konspiračního "sci-fi".
moderní svět a civilizace

Cruel Hoax - Nemilosrdná lež

323 Kč
287 Kč
Rámce války - 11%
Kniha významné politické a feministické teoretičky Judith Butlerové se věnuje současným válkám a otázce: za které životy (ne)truchlíme. Pokud život není "takový, za kterým bude truchleno", je snazší připustit jeho zmaření.
moderní svět a civilizace

Rámce války

171 Kč
152 Kč
Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Co nesmíte vědět! - 11%
(16x)
Autor v knize vysvětluje neobyčejně jednoduchým a srozumitelným stylem fungování bankovního a finančního systému, jak a proč vzniká inflace a jak se jí dá zabránit. Kromě toho píše jmenovitě o lidech v pozadí, kteří řídí náš svět.
moderní svět a civilizace

Co nesmíte vědět!

351 Kč
312 Kč
Nové lidstvo v nás - 6%
Naše intelektuální vědomí musí učinit rozhodný krok k vnímání duchovní reality. Kniha podává srozumitelný návod, jak takové intuitivní vědomí rozvíjet a položit tím základy skutečně lidské společnosti.
moderní svět a civilizace

Nové lidstvo v nás

202 Kč
190 Kč
Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
moderní svět a civilizace

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Decivilizace
Přední český fenimista a filozof Mirek Vodrážka je známý především svým provokativním způsobem myšlení a kontroverzními tématy. Kniha je výborem esejů z let 1990 - 2007 na téma undergroundu, chaosu, feminismu a transgenderu.
moderní svět a civilizace

Decivilizace

44 Kč
Dílo národů - 11%
Dílo národů Roberta B. Reicha, profesora Harvardovy univerzity, je živě napsanou analýzou problémů, před kterými dnes, na přelomu století, stojí nejen Spojené státy, ale i ostatní vyspělé země.
moderní svět a civilizace

Dílo národů

404 Kč
359 Kč
Zobrazuji 121 - 140 z 134 položek
<< < 1 .. 5 6 7