Kniha zdravějšího vaření a pečení vás naučí:
- Samostatně a odpovědně uvažovat o zdravé výživě - Vybrat si z nabídky různých výživových směrů - Vařit jednoduchá, čistá jídla vhodná pro děti - Přistupovat k vaření tvořivě - Využívat přírodní éterické oleje
Vánoční publikace Kamily Skopová (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrz téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější - tj. téma sváteční kuchyně.
Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězího, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub.
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení.