V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Autorka Kateřina Novosádová přichází s další knihou o "barfování", kde se podělí o aktuální poznatky a nabídne mnoho nových skvělých receptů pro vaše mazlíčky.
rpíte alergií na lepek? Máte zdravotní problémy, které vás omezují ve výběru jídel? Nebuďte smutní. Autorka této kuchařky vám ukáže, že nemusíte jídelní omezení považovat za tragédii, nýbrž za možnost a výzvu změnit svůj celkový životní styl.
Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno vytvořit chutná jídla, dezerty i nápoje.
„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu."
Životní osudy mistra řezníka z Nelahozevsi rámují kuchařku specializovanou na maso. Kromě receptů si v ní můžete přečíst, jak se v minulosti dobytek nakupoval a porážel, jak se maso rozděluje a u proslavených pokrmů je uvedena stručná historie.