Nejprodávanější tituly - květen 2022
filosofie

Akulturace hinduismu a formování moderní religiozity
Studie zkoumá vztah hinduismu, okultismu a theosofie během procesu vytváření nové detradicionalizované formy religiozity v českém i evropském kontextu.
filosofie

Akulturace hinduismu a formování moderní religiozity

62 Kč
O povaze jevů
Kniha je líčením příběhu fenomenologických diferencí týkajících se povahy jevů. A to, jak již název naznačuje, především v rámci nové francouzské fenomenologie.
filosofie

O povaze jevů

134 Kč
Rozprava s řeckými teology - 11%
Rozbor některých teologických otázek, které se nacházejí v dobovém shrnutí nauky řeckých církevních otců.
filosofie

Rozprava s řeckými teology

149 Kč
132 Kč
Brigitské traktáty - 11%
Tato kniha obsahuje dva Matoušovy spisy: Proposici ke svatořečení svaté Brigity, kterou Matouš pronesl při kanonizačním procesu a v níž žádost o kanonizaci zdůvodňuje, a Umučení Krista.
filosofie

Brigitské traktáty

313 Kč
278 Kč
O věcech veřejných - 11%
(1x)
První česko-latinské vydání jednoho ze základních děl politické filosofie. Český překlad v zrcadlovém vydání pořídil a poznámkami opatřil J. Janoušek.
filosofie

O věcech veřejných

430 Kč
382 Kč
Proklos - 11%

Novoplatonik Proklos (412-485) byl jedním z největších pozdně antických helénských filosofů. Významně ovlivnil středověkou, renesanční i německou klasickou filosofii, přesto však v českém prostředí zůstává takřka neznámý.

filosofie

Proklos

500 Kč
444 Kč
Hlas ticha - 11%
(6x)
Hlas ticha, text čerpající ze starodávné posvátné tibetské literatury, který sepsala Helena Petrovna Blavatská, filosofka 19. století, je syntézou Knihy zlatých pravidel.
filosofie

Hlas ticha

135 Kč
120 Kč
Hovory s akášou 2 - 11%
V pokračování Hovorů autor rozvíjí svůj pohled do oblastí, kterými procházíme v přípravě na náš pozemský život a v nichž jsou koncipovány nejen všechny naše skutky, ale i záznamy jevů a událostí, které jsou pro nás coby lidské bytosti určující.
filosofie

Hovory s akášou 2

313 Kč
278 Kč
Nástin dějin evropského myšlení - 11%
Historický úvod do filosofie od profesora dějin filosofie na Ústavu filosofie a religionistiky FF UK. Kniha se snaží srozumitelným způsobem poskytnout na minimální ploše maximum informací, a to od nejstarších dob až po osvícenství.
filosofie

Nástin dějin evropského myšlení

268 Kč
238 Kč
Spánek a sny - 11%
Sborník Spánek a sny obsahuje dvanáct studií předních českých badatelů a čtenář v něm může získat hlubší přehled o postojích ke spánku a snu, které převládaly v osmi vybraných archaických kulturách.
filosofie

Spánek a sny

267 Kč
238 Kč
Zobrazuji 131 - 140 z 153 položek
<< < 1 .. 12 13 14 15 16 > >>