Cítíš se opuštěná, jsi trochu nervozní a naštvaná na celý svět? Tak to se potřebuješ dobře najíst! Kuchařka Sama doma a hladová autora Matěje Pospíšila je volným pokračováním bestselleru Sám doma a hladový.
Víte, kde mají na návsi pomník s vinnými hrozny? Proč se Sylvánskému říká zelené, i když je to víno bílé? S čím je dobré ho párovat? Jak se pije košer víno nebo kde jsou Modré sklepy?
Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě?
Kniha je rozdělena na 7 kapitol (polévky, saláty, obiloviny…). V každé z nich najdete dva zajímavé recepty a několik volných stránek, které vám poskytnou dostatek prostoru pro zaznamenání vašich oblíbených receptů nebo vlastních poznámek.
Říká se, že židovství je o jídle a vyvedení z Egypta. To potvrdí každý, kdo židovské svátky slaví nebo nějaký zažil. Řada aškenázských receptů však působí velmi komplikovaně a pokud se je nenaučíte doma od babičky, často si na ně netroufnete.
První republika. To je období ke ,kterému já osobně hledím s velikou úctou. Nejen ,že se používaly kvalitní suroviny. Ale hlavně se vše připravovalo s láskou.