Nejprodávanější tituly - květen 2022
druhá světová válka

Nacistická kulturní politika v Protektorátu - 11%
Monografická práce Volkera Mohna je zásadním příspěvkem k fungování nacistického režimu a správy Protektorátu Čechy a Morava a rovněž k chování české společnosti za okupace.
druhá světová válka
Ukázky

Nacistická kulturní politika v Protektorátu

447 Kč
398 Kč
Silver A - 11%
Kniha provede zájemce po místech spojených s výsadkem SILVER A, a to jak s činností samotných parašutistů, tak i jejich pomocníků z řad civilního obyvatelstva.
druhá světová válka

Silver A

257 Kč
228 Kč
Atentát na Reinharda Heydricha - 20%
(4x)
První svazek komentované edice více než 500 německojazyčných dokumentů, vzniklých buď v okruhu působnosti německé politické a policejní správy v tzv. protektorátu Čechy a Morava, nebo v ústředních německých úřadech v Berlíně.
druhá světová válka
Ukázky

Atentát na Reinharda Heydricha

200 Kč
160 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
druhá světová válka

Maus

424 Kč
399 Kč
Můj život s Reinhardem - 20%
(1x)
V roce 1976 byla vydaná v Německu velmi osobně napsaná kniha vzpomínek Liny Heydrichové, kde si připomíná nejdůležitější milníky svého života a zároveň odhaluje, jaké to bylo být manželkou Reinharda Heydricha.
druhá světová válka
Ukázky

Můj život s Reinhardem

149 Kč
119 Kč
Anthropoid - 11%
Operace Anthropoid byla nejvýznamnějším odbojovým činem v Evropě v období druhé světové války. Druhé doplněné vydání je doplněno o několik desítek fotografií a dokumentů, které autor během posledních pěti let získal.
druhá světová válka

Anthropoid

621 Kč
552 Kč
Špion, jemuž nevěřili - 11%
(1x)
Kniha pamětí generála Františka Moravce zachycuje fascinující životní příběh československého důstojníka, jehož válečné osudy začaly v roce 1915 odvodem do rakousko-uherské armády.
druhá světová válka

Špion, jemuž nevěřili

224 Kč
199 Kč
Děti Antonína Kaliny - 11%
Téměř neuvěřitelný, a přesto pravdivý příběh českého vězně, kterému se v krutých podmínkách koncentračního tábora Buchenwald podařilo zachránit tisícovku dětí. Dětí, na které čekala smrt. Jmenoval se Antonín Kalina a byl z Třebíče.
druhá světová válka

Děti Antonína Kaliny

314 Kč
279 Kč
Sudety ve stínu Mnichova - 11%
(1x)
Události, které navždy změnily soužití Čechů a Němců, očima samotných aktérů.
druhá světová válka
Ukázky

Sudety ve stínu Mnichova

359 Kč
319 Kč
Dotek Anthropoidu - 11%
(2x)
Neobvykle koncipovaná kniha sestavená ze zpráv dobového tisku, policejních vyhlášek, výslechových protokolů gestapa a krátkých prozaických útvarů se touto kombinací snaží čtenáři přiblížit atmosféru protektorátu Čechy a Morava.
druhá světová válka

Dotek Anthropoidu

221 Kč
196 Kč
Doskočiště protektorát - 11%
Dramatické osudy parašutistů a českých odbojářů radikálně vyvracejí všechny zažité teorie o zbabělém českém národu, který umí jen ohýbat hřbet a za svobodu vůbec nebojuje. Tihle lidé bojovali a vsázeli to nejcennější!
druhá světová válka

Doskočiště protektorát

248 Kč
220 Kč
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha - 11%
(1x)
Heinz Pannwitz, za války šéf oddělení pražského Gestapa, byl jmenován šéfem zvláštní komise pro vyšetřování atentátu. Jeho zpráva je tedy historicky nejcennějším dokumentem o všech okolnostech atentátu na Heydricha.
druhá světová válka

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

143 Kč
127 Kč
Vzestup a pád Třetí říše - 11%
(1x)
Monumentální studie Hitlerovi Třetí říše od Williama L. Shirera je od svého prvního vydání v roce 1960 vyzdvihována jako rozhodující dokument nejtemnějšího období minulého století.
druhá světová válka

Vzestup a pád Třetí říše

801 Kč
712 Kč
Aliance mezi ďábly: Hitlerův pakt se Stalinem 1939-1941 - 41%
(2x)
Dva nejhorší diktátoři v dějinách spolu bezmála dva roky aktivně spolupracovali. Oznámení dohody mezi nacisty a Sověty ohromilo celý svět, v jejím rámci došlo k invazi do Polska a její zhroucení vedlo k rozhodujícímu střetu druhé světové války.
druhá světová válka

Aliance mezi ďábly: Hitlerův pakt se Stalinem 1939-1941

318 Kč
189 Kč
Totální rauš - 11%
(3x)

Strhující jako thriller — první komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši. Když Němci v roce 1940 vtrhli do Francie, měli vojáci wehrmachtu k dispozici třicet pět milionů dávek pervitinu.

druhá světová válka

Totální rauš

404 Kč
359 Kč
Daleko, a přece blízko
Osudy aktérů událostí 17. listopadu 1939, českých studentů, kterým zavřeli vysoké školy, kteří trpěli v koncentračním táboře a bojovali v zahraniční armádě.
druhá světová válka

Daleko, a přece blízko

44 Kč
Svědek z cely smrti - 11%
(2x)
Autentický příběh dosud žijícího Bořivoje Bartoníčka, v době německého nacismu studenta a člena českotřebovské odbojové skupiny, který v naprosté izolaci strávil více než čtvrt roku v cele smrti, v těsném sousedství popravčí gilotiny.
druhá světová válka

Svědek z cely smrti

295 Kč
262 Kč
Mauthausen - konečná stanice - 11%
Druhé, textově i obrazově bohatě rozšířené vydání knihy o koncentračním táboře Mauthausen je příběhem o veliké bolesti, o smrti, ale také o obrovské vůli žít. Je o tom, co se skutečně událo a na co by se nemělo zapomínat.
druhá světová válka

Mauthausen - konečná stanice

449 Kč
399 Kč
Život za nacistické okupace - 11%
(1x)
Když nacisté vtrhli do cizí země, neměli v úmyslu nastolit spravedlivou vládu. Ba naopak. Rozkrádali historické poklady, průmysl i přírodní zdroje poražených národů s cílem prosadit německou nadvládu a nastolit v Evropě Hitlerův nový řád.
druhá světová válka

Život za nacistické okupace

269 Kč
239 Kč
Vatikán a italský fašismus 1922 - 1945 - 11%
Kniha přibližuje především diplomatické styky Svatého stolce a fašistické Itálie v letech 1922–1945, tedy v období, které počíná nástupem Benita Mussoliniho do čela italského státu a zvolením papeže Pia XI. a končí v závěru druhé světové války.
druhá světová válka

Vatikán a italský fašismus 1922 - 1945

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 38 položek
1 2 > >>