Nejprodávanější e-knihy - květen 2022
historie a politika

Dokonalý soudruh Kim Čong-un - 20%
Zkušená americká novinářka Anna Fifield předkládá jedinečný a brilantní vhled do nejbizarnějšího a nejuzavřenějšího politického režimu na světě.
historie a politika
Ukázky

Dokonalý soudruh Kim Čong-un

279 Kč
223 Kč
Hořké konce vyzvědačů - 20%

Strhující příběhy ze zákulisí tajných služeb Další kniha renomovaného publicisty Karla Pacnera, jež vychází z dosud utajených materiálů archivu tajných služeb, pojednává o skutečných špionech a jejich úloze v dramatickém 20. století až po současnost, která není dramatická o nic méně.

historie a politika
Ukázky

Hořké konce vyzvědačů

249 Kč
199 Kč
Rudý Zeman - 20%
(2x)
Rudý Zeman je opět příběhem novinářského pátrání, které jde do hloubky zásadních politických etap Miloše Zemana a jeho vztahů.
historie a politika
Ukázky

Rudý Zeman

249 Kč
199 Kč
Rudolf Weigl - Zachránce tisíců životů - 20%

RUDOLF WEIGL Přerovský rodák, který porazil smrtelnou nemoc i totalitní mašinérii Jméno Rudolfa Weigla, rodáka z moravského Přerova, je u nás v podstatě neznámé… trestuhodně neznámé. Weigl byl jedním z nejvýznamnějších evropských vědců minulého století.

historie a politika
Ukázky

Rudolf Weigl - Zachránce tisíců životů

319 Kč
255 Kč
Deset let s Václavem Havlem - 20%
(3x)
Ladislav Špaček pracoval v letech 1992-2003 jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Ve své knize vzpomíná léta strávená po boku Václava Havla, na zážitky z četných prezidentových zahraničních cest, jeho vztahy se světovými státníky a politiky, domácí cesty, vztahy mezi V. Havlem a V. Klausem, Havlovy zápasy s nemocemi, obě dvě prezidentovy manželky nebo vztahy prezidenta s médii.
historie a politika
Ukázky

Deset let s Václavem Havlem

249 Kč
199 Kč
Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní - 20%

Druhý díl trilogie o nejvýznamnější panovnici na českém trůnu Prohrává válku o habsburské dědictví. Prohraná se ale zdá i bitva o její manželství s Františkem Štěpánem. Říši ohrožuje nejen pruský král Fridrich II., ale i Francouzi a Bavorové, kteří se dostanou až do Prahy.

historie a politika
Ukázky

Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní

229 Kč
183 Kč
Naši panovníci a prezidenti – výukové listy - 20%

Ilustrované školní výukové listy pro žáky i učitele.

Na 79 kartách najdete všechny naše hlavy státu od nejstarších dob až po současného prezidenta. Přední strana obsahuje portrét dané osobnosti, zatímco na rubu se dočtete o panovníkově životě. Každý z výukových listů můžete jednoduše vytrhnout a použít ho podle svých potřeb a uvážení.

historie a politika
Ukázky

Naši panovníci a prezidenti – výukové listy

212 Kč
170 Kč
Poslední kovák – první ministr - 20%
Vyprávění Petra Millera názorně ukazuje, jak se nejvýznamnějších pozic ve státě během revoluce ujímaly osoby, které nebyly (a z logiky věci ani nemohly být) připraveny na zajišťování probíhajících zásadních ekonomických a sociálních reforem.
historie a politika
Ukázky

Poslední kovák – první ministr

125 Kč
100 Kč
Ženy českých panovníků - 20%
Ženy českých panovníků tvoří rozsáhlé téma, které dosud není historicky plně zhodnoceno. České kněžny a královny tak zůstávají stát ve stínu svých manželů a jen tu a tam se některé z nich vynořují z toku času jako výrazné osobnosti, jimž se skutečně dařilo významně ovlivňovat osudy Českého království.
historie a politika
Ukázky

Ženy českých panovníků

189 Kč
151 Kč
Gottwald a jeho doba - 20%
(1x)
V knize Gottwald a jeho doba se autor snaží postihnout nejdůležitější okamžiky života „prvního dělnického prezidenta“ a dobrat se základního poznání – jak a proč Gottwald dospěl až do fáze prosazení komunistické totality, v níž idea třídního boje a třídní nenávisti sehrála tak děsivou roli.
historie a politika
Ukázky

Gottwald a jeho doba

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 35 položek
<< < 1 2 3 4 > >>