Nejprodávanější e-knihy - květen 2022
dle období

Gottwald a jeho doba - 20%
(1x)
V knize Gottwald a jeho doba se autor snaží postihnout nejdůležitější okamžiky života „prvního dělnického prezidenta“ a dobrat se základního poznání – jak a proč Gottwald dospěl až do fáze prosazení komunistické totality, v níž idea třídního boje a třídní nenávisti sehrála tak děsivou roli.
dle období
Ukázky

Gottwald a jeho doba

249 Kč
199 Kč
Osudové okamžiky Československa - 20%

Strhující kronika československých dějin v rozšířeném vydání Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí? Novinář Karel Pacner popisuje ty nejvýznamnější události z dějin Československa v historických i politických souvislostech.

dle období
Ukázky

Osudové okamžiky Československa

399 Kč
319 Kč
Balkán ve 20. století - 20%
(1x)
Kniha přehledně a poutavě seznamuje čtenáře se složitou a stále živou problematikou jihovýchodní Evropy. Vnitřní členění do pěti částí postihuje složitý vývoj balkánských zemí v průběhu první světové války, meziválečném období, ...
dle období
Ukázky

Balkán ve 20. století

290 Kč
232 Kč
Mauthausen - 20%
Kniha o koncentračním táboře Mauthausen je příběhem o veliké bolesti, o smrti, ale také o obrovské vůli žít. Je o tom, co se skutečně stalo a na co by se nemělo zapomínat.
dle období
Ukázky

Mauthausen

149 Kč
119 Kč
Operation Anthropoid - 20%
The assassination of the Reichsprotektor Reinhard Heydrich became the most important resistance action in Europe during World War II. It was carried out by members of the Czechoslovak army abroad with significant support from the domestic resistance.
dle období
Ukázky

Operation Anthropoid

99 Kč
79 Kč
V kole vojny - 20%
Deník legionáře Josefa Laciny.
dle období
Ukázky

V kole vojny

169 Kč
135 Kč
Boje ve východní Africe za světové války 1914-1918 - 20%
Paměti německého důstojníka z první světové války. Plukovník Lettow-Vorbeck (1870-1964) je považován vojenskými historiky za největší postavu guerillové války.
dle období
Ukázky

Boje ve východní Africe za světové války 1914-1918

99 Kč
79 Kč
Noc, kdy se potopil Titanic - 20%
Autor místo podrobného popisu dějů na potápějící se lodi se věnuje tomu, co se dělo na lodích, které byly nejblíže katastrofy a buď se do záchrany zapojily (CARPATHIA), nebo nezapojily (CALIFORNIAN), a proč.
dle období
Ukázky

Noc, kdy se potopil Titanic

99 Kč
79 Kč
Vlk samotář - 20%
(1x)
V této knize je popsán příběh německého ponorkového esa z druhé světové války Wernera Henkeho, jenž se svou ponorkou U-515 potopil víc plavidel (24 obchodních a 2 válečné lodě), než kterýkoli německý ponorkový velitel v období po září 1942.
dle období
Ukázky

Vlk samotář

99 Kč
79 Kč
Z Hradešic do Vladivostoku a zpět - 20%
Deník Karla Stuchla z první světové války přináší pohled na ni takříkajíc zdola. Několik měsíců po vypuknutí první světové války v roce 1914 byl dvaadvacetiletý vesnický učitel Karel Stuchl povolán do rakouské armády a poslán na válečné pole.
dle období
Ukázky

Z Hradešic do Vladivostoku a zpět

149 Kč
119 Kč
Zápisky z Vůdcova Hlavního stanu - 20%
Felix Hartlaub byl považován za velkou naději německé literatury a historiografie. Příslušel k zpracovatelskému týmu válečného deníku při Vrchním velitelství německé armády v Hitlerově Hlavním stanu.
dle období
Ukázky

Zápisky z Vůdcova Hlavního stanu

99 Kč
79 Kč
Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce - 20%
(1x)
Kniha je zasvěcena historickému, uměleckému a duchovnímu odkazu starověkého Egypta. Prostřednictvím chronologicky uspořádaného textu jsou osvětlovány hlavní historické události, kulturní a společenské procesy i náboženská (magická a duchovní) přesvědčení.
dle období
Ukázky

Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce

299 Kč
239 Kč
Divoký západ II. – Muži víry - 20%
Autor podává pestrý obraz náboženského života a spolu s ním nejdůležitějších a nejzajímavějších postav i náboženských proudů, které hýbaly Amerikou od 18. po 20. století
dle období
Ukázky

Divoký západ II. – Muži víry

50 Kč
40 Kč
Mossad - 20%
Nedílnou součástí izraelských dějin byl a dodnes je nemilosrdný zákulisní boj izraelských tajných služeb. Právě ty izraelské si oprávněně vydobyly po celém světě reputaci obávaného a efektivního nástroje v boji proti teroristickým skupinám.
dle období
Ukázky

Mossad

288 Kč
230 Kč
Bratrstvo neohrožených - 20%
(2x)
Slavná literární předloha stejnojmenného televizního seriálu. Kniha vynikajícího historika sleduje osudy roty E armády USA od výcviku, vysazení v Normandii až po obsazení Hitlerova "Orlího hnízda".
dle období
Ukázky

Bratrstvo neohrožených

179 Kč
143 Kč
Koncert velmocí - 20%
Kniha z edice Dějiny do kapsy věnovaná mezinárodním vztahům v letech 1871-1914.
dle období
Ukázky

Koncert velmocí

89 Kč
71 Kč
Konflikt v Severním Irsku - 20%
(1x)
Severoirský terorismus byl ještě na počátku 90. let 20. století jedním z nejdiskutovanějších bezpečnostních témat v Irsku a Velké Británii, ale časté zprávy o jeho obětech vnímali lidé na celém světě.
dle období
Ukázky

Konflikt v Severním Irsku

99 Kč
79 Kč
Formování moderního národa - 20%
(1x)
Předkládaná práce usiluje o přehledné shrnutí procesu vzniku novodobých národních společenství, o postižení jeho nejzákladnějších problémů a souvislostí v evropském rámci.
dle období
Ukázky

Formování moderního národa

79 Kč
63 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 38 položek
<< < 1 2