Ájurvéda nás učí, že skutečné zdraví je naším přirozeným právem a že důmyslným přizpůsobováním se rytmům přírody můžeme sami sebe znovu uvést do rovnováhy a prožívat optimální zdraví a pocit pohody.
Když Jitka onemocní vážnou autoimunitní nemocí, řeší to neortodoxně. Místo lékařů poslechne hlas svého srdce, který ji nabádá ukončit dlouholetý partnerský vztah, opustit domov a odjet sama do Latinské Ameriky.
Zakládající dílo homeopatie. Německý lékař v něm stanovil všechny zásady homeopatické léčby, platné až po dnešek a prověřené časem i praxí. Nezbytná součást knihovny každého homeopata.
Naslouchejte přirozenému rytmu svého těla a budete mnohem zdravější. Podle čínské medicíny funguje tělo v určitém rytmu podle různých denních i ročních období, a tak je každá doba příhodná pro jinou činnost.
Těm, kdo chtějí skoncovat s přejídáním a dosáhnout zdravé váhy, nabízí Lilian Cheungová, výživová specialistka z Harvardské školy veřejného zdraví, a Thich Nhat Hanh, světově uznávaný učitel ...
Knihu ocení jak ti, kdo se chystají tělové nebo ušní svíce použít poprvé, tak i ti, kdo se s nimi už setkali a rádi by si rozšířili znalosti o jejich působení a použití.
V této zajímavé knize se dozvíte, že akupresurou (kterou si můžete dělat sami), požíváním některých bylin, jedením určitých jídel, sdílením pocitů s přáteli a cvičením venku, můžete ve svém životě mnohé zlepšit.
Kniha lékaře Jana Hnízdila je složená z příběhů lidí, kteří byli ochotní naslouchat, vzali svůj rozum do vlastní hrsti a uzdravili se, a doplněná rozhovory na téma komplexní medicíny.
Jádro ájurvédské praxe, tak jak nám ho představuje Dr. Lad, spočívá v pozorování každého momentu prostřednictvím plynulého, nepřerušovaného toku pozornosti, při němž nedochází k žádné projekci toho, co by mohlo nebo mělo být.
Původ tradiční tibetské medicíny je starobylý, ale díky nepřerušenému předávání vědomostí je její odkaz dodnes stále dostupný i nám. Jádrem této léčebné tradice je hluboké spojení člověka s přírodou.
Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Není to tuk, není to cukr- je to pšenice.....
Práce autorů je dnes aktuálnější než kdykoliv předtím. Neboť navzdory komplexní medicínské péči se u dětí čím dál víc rozmáhají nemoci a symptomy často nespecifikované povahy.
Čínské učení o výživě.
Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny.
Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni.
Závěrečný díl jednoho z nejucelenějších herbářových děl, které kdy vyšlo v českých zemích, obsahuje praktické aplikace léčivých bylin podle nemocí a chorob.