Nejprodávanější tituly - květen 2022
sociologie

Osm teorií náboženství - 11%
(1x)
Palsova kniha se ihned po svém vydání v Oxford University Press stala vyhledávaným úvodem do studia náboženství a dnes je na světových universitách pokládána za osvědčenou učebnici, z níž čerpají své znalosti studenti religionistiky i dalších oborů.
sociologie

Osm teorií náboženství

405 Kč
360 Kč
Profesní způsobilost a vzdělávání v sociální práci - 20%
Publikace je výstupem projektu TAČR Profesionalizace sociální práce v České republice. Cílem bylo vytvořit systematický popis pracovních pozic sociálních pracovníků na trhu práce v ČR ve formě tzv. profesiogramů.
sociologie
Ukázky

Profesní způsobilost a vzdělávání v sociální práci

190 Kč
152 Kč
Příčiny (ne)úspěchu na vysoké škole - 11%
Publikace se věnuje problematice (ne)úspěšnosti studentů na vysokých školách, a to zejména z pohledu sociálněpsychologického a osobnostního.
sociologie

Příčiny (ne)úspěchu na vysoké škole

296 Kč
263 Kč
Stát v rozkladu - 11%
(1x)
Proč naše země stále nevzkvétá? Koronavirová pandemie v plné nahotě ukázala ochablé tělo Česka. Stát není pořádně schopen postarat se o své chudé, nemocné a ohrožené.
sociologie

Stát v rozkladu

269 Kč
239 Kč
Život v průsečíku rizik - 11%
Současná sociologie si klade otázky, kde, jak a proč vznikají rizika, jak je produkuje nebo konstruuje sama společnost, a jak se promítají do jedincovy každodennosti.
sociologie

Život v průsečíku rizik

234 Kč
208 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku - 11%
Jak zajistit důstojné stárnutí a dožití seniorů s mentálním postižením v sociální službě nebo v rodině? Jaké možnosti paliativní péče máme k dispozici? Jak zvládnout období žalu a těžkých ztrát vzhledem k rostoucí délce života seniorů s postižením?
sociologie

Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku

314 Kč
279 Kč
Tyranie metrik - 11%

Metriky se začaly používat v sedmdesátých letech k efektivnímu řízení podniků, ale postupně pronikaly do všech oborů lidské činnosti.

sociologie
Ukázky

Tyranie metrik

266 Kč
236 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
„Takové normální rodinné historky“ - 20%
Kniha zve čtenáře do intimního světa rodinné paměti, dokumentovaného rozhovory s příslušníky tří generací vybraných rodin.
sociologie

„Takové normální rodinné historky“

298 Kč
238 Kč
Etnické komunity – Neviditelní, zapomenutí, přehlížení - 11%
Monografie se zabývá problematikou zdánlivě okrajových témat, přestože je jejich dopad do sociální reality Balkánu zjevný. Zaměřuje se na opomíjené a marginalizované osobnosti, jevy a sociální skupiny různých etnik, národností a náboženských skupin.
sociologie

Etnické komunity – Neviditelní, zapomenutí, přehlížení

279 Kč
248 Kč
Návrat do Remeše - 11%
Kniha analyzuje příčiny třídní exkluzivity vzdělání, znalostí a kultury.
sociologie

Návrat do Remeše

270 Kč
240 Kč
Neohrožené ženy - 11%
(4x)
Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se
sociologie

Neohrožené ženy

313 Kč
278 Kč
Detecting and reducing corruption risk and fraud in the public sector - 11%
Kniha nabízí nový pohled na zkoumání korupce a odhalování podvodů. Autoři ukazují na korupci jako komplexní sociální jev, který je možné zkoumat z různých interdisciplinárních pohledů.
sociologie

Detecting and reducing corruption risk and fraud in the public sector

198 Kč
176 Kč
Krabička poslední záchrany pro neziskové organizace - 11%
Tato publikace obsahuje popisy 90 problémových situací a 270 doporučení k jejich řešení. Osm autorů, 17 kreseb Mirka Kemela a 32 fotografií Jindřicha Štreita – to je druhé, rozšířené vydání Krabičky poslední záchrany pro neziskové organizace.
sociologie

Krabička poslední záchrany pro neziskové organizace

261 Kč
232 Kč
Budoucnost státu? - 11%
(1x)
Tato kniha si klade za cíl nejen zprostředkovat složitost, význam a nejednoznačný charakter procesu globalizace, ale i zachytit jeden z možných způsobů, jak můžeme popsat a vysvětlit její průběh i dopad na podobu moderní společnosti.
sociologie

Budoucnost státu?

239 Kč
212 Kč
Cizinci před branami - 11%
(2x)
Známý sociolog Zygmunt Bauman (1925 – 2017) se ve své poslední knize věnuje tématu uprchlické krize. Na pozadí současné situace analyzuje původ a dopady morání paniky, ukazuje, jak politici zneužívají strachu obyvatel.
sociologie

Cizinci před branami

179 Kč
159 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Sociální souvislosti aktivního stáří - 20%
Kolektivní monografie je výsledkem výzkumné práce autorského týmu katedry sociální práce Filozofické fakulty UK.
sociologie
Ukázky

Sociální souvislosti aktivního stáří

200 Kč
160 Kč
Dějiny anarchosyndikalismu - 11%
Anarchosyndikalismus je jedinou známou masovou formou anarchistického hnutí, jehož organizace byly tvořeny stovkami tisíc lidí. Anarchosyndikalisté se objevovali v nejdůležitějších sociálních bojích 20. století a zanechali v nich svou stopu.
sociologie

Dějiny anarchosyndikalismu

234 Kč
208 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 72 položek
<< < 1 2 3 4 > >>