Nejprodávanější tituly - květen 2022
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů - 10%
Kniha má svůj základ v přednáškách o úvodu do filosofie, které autor pronesl na Pedagogické fakultě a Filosofické fakultě UK.
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů

399 Kč
359 Kč
Slovo v našem nitru
Kniha rozhovorů s výraznou náboženskou osobností dnešní Francie Annick de Souzenelle.
filosofie

Slovo v našem nitru

313 Kč
Čas a věčnost
Ánanda Kéntiš Muthú Kumárasvámí byl světoznámý indolog, znalec orientálního umění, historik světových náboženství a metafyzik.Ve své pozdní knize se Kumárasvámí zabývá chápáním protikladnosti pomíjivého světského času a nepomíjivé božské věčnosti.
filosofie

Čas a věčnost

332 Kč
Metafyzika
Jeden ze základních textů řecké filosofie. Co je vlastně skutečné? Jednotlivé nebo obecné? Platón tvrdil, že skutečnost přísluší pouze obecným idejím a jednotlivosti jsou jen nedokonalé... Podle Aristotela, který s Platónem nesouhlasí...
filosofie

Metafyzika

360 Kč
Kniha filozofie
(1x)
Kniha filosofie je první ze série přehledových oborových publikací, určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky.
filosofie

Kniha filozofie

683 Kč
Korespondence
(1x)
Korespondence s významným religionistou, filosofem Gerhardem (Gershomem) Scholemem začíná v době, kdy Hannah Arendtová zápasí ve francouzském exilu o holou existenci.
filosofie

Korespondence

538 Kč
Meditations
(3x)
The Meditations are a set of personal reflections by Marcus Aurelius. He writes about the vicissitudes of his own life and explores how to live wisely and virtuously in an unpredictable world.
filosofie

Meditations

296 Kč
Tomáš a jeho sumy
Pro každé velké období lidských dějin můžeme najít nějakou zásadní knihu, která charakterizovala a představovala příklad toho nejlepšího, co se v dané době najde. Ve středověku to bude rozhodně Suma teologie Tomáše Akvinského.
filosofie

Tomáš a jeho sumy

405 Kč
Kdo vládne světu?
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie

Kdo vládne světu?

342 Kč
Knihy, které jsem nenapsal
(2x)
Soubor esejů George Steiner "posledního z velikých" z různých podivuhodných myšlenkových světů, které se mohli stát jeho knihami, snad...
filosofie

Knihy, které jsem nenapsal

331 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 153 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 16 > >>