Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - květen 2022
historické osobnosti

Vrcholy a pády Winstona Churchilla - 11%
(1x)
Kniha se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech, především jeho působením v kritickém období, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.
historické osobnosti

Vrcholy a pády Winstona Churchilla

448 Kč
398 Kč
Výbor z korespondence II - 11%
Druhý díl dvousvazkového výboru z rozsáhlé korespondence významného římského státníka, řečníka a filozofa Marka Tullia Cicerona, mj. s Caesarem či M. Antoniem umožňuje poznat atmosféru a poměry římského státu na sklonku republiky (65-43 př. n. l.).
historické osobnosti
Ukázky

Výbor z korespondence II

493 Kč
438 Kč
Z mého života - 11%
(1x)
J. W. Goethe, obecně známý hlavně jako autor Fausta, byl nejenom dramatik, ale i básník, romanopisec, přírodovědec a rovněž politik – poradce tehdejší vrchnosti. Jeho autobiografie proto daleko přesahuje hranice životopisného textu.
historické osobnosti
Ukázky

Z mého života

626 Kč
556 Kč
Mussolini - 11%
(1x)
Britský historik Christopher Hibbert vykresluje rozporuplnou osobnost italského fašistického vůdce Benita Mussoliniho s mimořádnou pečlivostí, zároveň čtivě a poučeně, jak je ostatně jeho zvykem.
historické osobnosti
Ukázky

Mussolini

358 Kč
318 Kč
Promised Land - 11%
(1x)
A riveting, deeply personal account of history in the making - from the president who inspired us to believe in the power of democracy.
historické osobnosti

Promised Land

899 Kč
799 Kč
Česká trilogie - 11%
(1x)
První část knihy Česká trilogie líčí cestu M. Šeborové do protinacistického odboje, v němž úzce spolupracovala s dr. Vl. Krajinou, jedním z vedoucích činitelů odbojové organizace ÚVOD.
historické osobnosti

Česká trilogie

347 Kč
308 Kč
Dva generálové - 11%
Obcí Majdalena poblíž Třeboně projedou v létě tisíce aut a stovky cyklistů. Právě zde se před více než sto lety narodili ve skromných poměrech dva bratranci. Generál Tomáš Plcha a generál Jan Květoň.
historické osobnosti

Dva generálové

324 Kč
288 Kč
Heydrichovi „muži z Východní marky“ - 11%
Dne 15. března 1938 oslavovali Vídeňané po anšlusu Rakouska na náměstí Hrdinů Adolfa Hitlera. Po válce se Rakousku podařilo stylizovat se jako „první oběť Hitlerovy dobyvačné politiky“ a nacionální socialismus představit jako čistě „německý“ problém.
historické osobnosti
Ukázky

Heydrichovi „muži z Východní marky“

536 Kč
476 Kč
Jdi! - 11%
Ve čtvrtém a závěrečném díle pamětí Otakar Husák popisuje druhou polovinu svého působení na pozici ministra národní obrany.
historické osobnosti

Jdi!

359 Kč
319 Kč
Špidla aneb Zdroje jsou... - 11%
Politický veterán v rozhovoru se zkušeným novinářem Lubošem Beniakem, který ho nikdy nevolil, rekapituluje svou životní dráhu a neobvykle otevřeně mluví o zákulisí politiky.
historické osobnosti
Ukázky

Špidla aneb Zdroje jsou...

357 Kč
318 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 129 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 13 > >>