Jádro ájurvédské praxe, tak jak nám ho představuje Dr. Lad, spočívá v pozorování každého momentu prostřednictvím plynulého, nepřerušovaného toku pozornosti, při němž nedochází k žádné projekci toho, co by mohlo nebo mělo být.
Původ tradiční tibetské medicíny je starobylý, ale díky nepřerušenému předávání vědomostí je její odkaz dodnes stále dostupný i nám. Jádrem této léčebné tradice je hluboké spojení člověka s přírodou.
Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Není to tuk, není to cukr- je to pšenice.....
Práce autorů je dnes aktuálnější než kdykoliv předtím. Neboť navzdory komplexní medicínské péči se u dětí čím dál víc rozmáhají nemoci a symptomy často nespecifikované povahy.
Čínské učení o výživě.
Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny.
Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni.
Závěrečný díl jednoho z nejucelenějších herbářových děl, které kdy vyšlo v českých zemích, obsahuje praktické aplikace léčivých bylin podle nemocí a chorob.