Nejprodávanější e-knihy - květen 2022
historie a fakta

Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
historie a fakta
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Dějiny Skandinávie - 20%
(1x)
Dějiny Skandinávie jako specifické části evropského kontinentu od konce poslední doby ledové až po počátek jednadvacátého století.
historie a fakta
Ukázky

Dějiny Skandinávie

249 Kč
199 Kč
Francois Mitterrand - 20%
Rok 2016 je rokem Françoise Mitterranda: uplývá v něm sto let od jeho narození a dvacet let od jeho smrti. Světlo světa spatřil 26. října 1916 a skonal 8. ledna 1996. Mezi těmito daty je téměř osmdesát let jeho života. Jaký byl?
historie a fakta
Ukázky

Francois Mitterrand

424 Kč
339 Kč
Mauthausen - 20%
Kniha o koncentračním táboře Mauthausen je příběhem o veliké bolesti, o smrti, ale také o obrovské vůli žít. Je o tom, co se skutečně stalo a na co by se nemělo zapomínat.
historie a fakta
Ukázky

Mauthausen

149 Kč
119 Kč
Moje válečná odyssea - 20%
Vzpomínky legionáře Vladimíra Vaňka.
historie a fakta
Ukázky

Moje válečná odyssea

129 Kč
103 Kč
Operation Anthropoid - 20%
The assassination of the Reichsprotektor Reinhard Heydrich became the most important resistance action in Europe during World War II. It was carried out by members of the Czechoslovak army abroad with significant support from the domestic resistance.
historie a fakta
Ukázky

Operation Anthropoid

99 Kč
79 Kč
V kole vojny - 20%
Deník legionáře Josefa Laciny.
historie a fakta
Ukázky

V kole vojny

169 Kč
135 Kč
Vratislav - První král Čechů - 20%
Reitinger zvolil metodu analytických sond do Vratislavovy domácí a zahraniční politiky, s důrazem na jeho panovnickou moc. V mnoha ohledech je jeho kniha velmi objevná, protože novou optikou nahlíží dobu druhé poloviny 11. století.
historie a fakta
Ukázky

Vratislav - První král Čechů

298 Kč
238 Kč
Wittgensteinova kniha faktů - 20%
(2x)

Beletristický text s nadhledem líčí příběh rodiny velkokapitalisty. Rodinu popisuje po kapitalistově odchodu. Podobu jeho ženy Poldi si někteří občané Kladna ještě uchovávají v paměti.

historie a fakta
Ukázky

Wittgensteinova kniha faktů

198 Kč
158 Kč
Z dějin české každodennosti - 20%
(1x)
Druhé, doplněné vydání úspěšné obsáhlé publikace pojednávající o každodenním životě v českých zemích v 19. století.
historie a fakta
Ukázky

Z dějin české každodennosti

270 Kč
216 Kč
Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety - 20%
(1x)
Publikace o netypických zdrojích obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku.
historie a fakta
Ukázky

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

69 Kč
55 Kč
Deformace demokracie? - 20%
Čtivá práce známého politologa je pokračováním jeho předchozí knihy Éra nevinnosti. Česká politika 1989–1997. Autor zde mapuje důležitý předěl v dějinách české politiky, spojený s kontroverzní Opoziční smlouvou.
historie a fakta
Ukázky

Deformace demokracie?

199 Kč
159 Kč
Historie českého zdravotnictví - 20%
Zdravotnictví, to zdaleka není jen lékařství. Jeho zcela nezbytnou součástí je i ošetřovatelství, farmacie, hygiena, a to i ta obecná a komunální, včetně pohřebnictví. Nezbytnou součástí je i zdravotnické školství, ale i obory tzv. „obslužné“.
historie a fakta
Ukázky

Historie českého zdravotnictví

185 Kč
148 Kč
Převratné události v dějinách lidstva - 20%
Vznik prvního písma v Sumeru a ve starém Egyptě, vítězné tažení Alexandra Velikého, objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem či přistání Američanů na Měsíci, to jsou jen některé z událostí, které měly rozhodující vliv na dějiny světa.
historie a fakta
Ukázky

Převratné události v dějinách lidstva

189 Kč
151 Kč
Smrt a pohřby slavných - 20%
(1x)
Mnohé současné biografie historických osobností z pera jinak vynikajících dějepisců jako by postrádaly zakončení – smrt či pohřeb jsou v nich pojednány jen velmi stručně až povrchně, jako by snad k životu té které postavy ani nepatřily. ...
historie a fakta
Ukázky

Smrt a pohřby slavných

149 Kč
119 Kč
Vojenské vzpomínky velitele husarských eskadron - 20%
(4x)
Victor Dupuy byl členem francouzského lehkého jezdectva a stejně lehce se čtou jeho poutavé paměti. Začínal v 11. mysliveckém pluku, s kterým se účastnil ještě "revolučních" válek i prvotních Napoleonových tažení v letech 1805 až 1807.
historie a fakta
Ukázky

Vojenské vzpomínky velitele husarských eskadron

150 Kč
120 Kč
Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy - 20%
Publikace se zaměřuje na klíčové vnější vlivy ovlivňující bezpečnost ČR a její bezpečnostní systém, na jeho postupné vytváření, politické, ekonomické, sociální, legislativní a demografické aspekty jeho fungování.
historie a fakta
Ukázky

Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy

250 Kč
200 Kč
Čtení o Václavu Havlovi - 20%
(1x)
Čtení o Václavu Havlovi nemá suplovat potřebnou monografii o Havlově literárním díle, chce však oživit diskusi o autorově umělecké a kritické tvorbě, stejně jako o přístupech, které k ní otevírají cestu.
historie a fakta
Ukázky

Čtení o Václavu Havlovi

169 Kč
135 Kč
Geronimo. Paměti náčelníka Apačů - 20%
(2x)
Dobroudružství života snad nejznámějšího indiánského náčelníka Geronimo - čtyřicet let nelítostného boje za právo svobodně žít, dvacet let válečného zajetí v rezervaci.
historie a fakta
Ukázky

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

121 Kč
97 Kč
Husitský válečník - 20%
České země jsou dlouhé roky zmítány vojenským konfliktem. Evropa se před husitskými "božími bojovníky" doslova třese. Vojenské řemeslo se pro mnoho obyvatel našeho území stalo denním chlebem. Nekonečné pochody polních vojsk, kolony vozů...
historie a fakta
Ukázky

Husitský válečník

254 Kč
203 Kč
Zobrazuji 141 - 160 z 190 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 > >>