Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červen 2022
filosofie

Záblesk v temnotě - 11%

Druhý díl autobiografie nejznámějšího světového evolučního biologa, skeptika a ateisty se soustředí na dobu pozdějších úspěchů, kdy autor pokračuje na cestě intelektuálního vývoje a vědeckého zkoumání.

filosofie

Záblesk v temnotě

379 Kč
337 Kč
Evropa na rozcestí - 11%
(1x)
To, co bývá zvykem chápat jako krizi ekonomickou, respektive finanční, je ve skutečnosti celkovou krizí západních společností.
filosofie

Evropa na rozcestí

315 Kč
280 Kč
Domov a dálava - 11%
V čtivém převyprávění propojených příběhů české totožnosti a české filosofie v posledních dvou staletích hledá autor odpověď na stále aktuální otázky: "Co to znamená být Čech?" a "Má to vůbec ještě nějaký smysl?"
filosofie

Domov a dálava

234 Kč
208 Kč
Podoby veřejného rozumu - 11%
Činnost filozofa jakožto učitele ve sféře politiky ovládané stálou změnou mínění a střetem stran je vyložena z hlediska "fundamentální rétoriky".
filosofie

Podoby veřejného rozumu

238 Kč
211 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Nikolaj Losskij: obhájce mystické intuice
V této monografii je Losského působení představeno nejen na základě biografických a bibliografických dat, ale především je interpretováno metodologií využívanou ve spirituální teologii.
filosofie

Nikolaj Losskij: obhájce mystické intuice

59 Kč
Řád a chaos v archaických kulturách - 11%
(1x)
Kolektivní studie Řád a chaos v archaických kulturách přináší sedm statí předních českých badatelů, kteří analyzují pojmy řádu a chaosu ve vybraných archaických kulturách.
filosofie

Řád a chaos v archaických kulturách

224 Kč
199 Kč
Putování a jiné eseje - 11%
Kniha současného francouzského filosofa.
filosofie

Putování a jiné eseje

178 Kč
158 Kč
Ctnosti - 11%
Guardiniho pozdní dílo Ctnosti (orig. Tugenden, 1963) je zralým plodem myšlení a životních zkušeností hlubokého myslitele. Téma je pojato v šíři a hloubce, která se nedotýká pouze speciálních problémů teologické disciplíny.
filosofie
Ukázky

Ctnosti

260 Kč
231 Kč
Dějiny filosofie - 11%
(2x)
Dějiny filosofie jasně a stručně ve svém druhém, výrazně rozšířeném vydání přinášejí oproti prvnímu vydání v r. 2008 znatelně obsahově obohacené kapitoly týkající se indické, antické a křesťanské filosofie.
filosofie

Dějiny filosofie

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 78 položek
<< < 1 2 3 4 .. 8 > >>