Nejprodávanější e-knihy - červen 2022
společenské vědy

Obrana Mozarta - 20%
Autor se zabývá problematikou postavení klasické hudby v uplynulých sto letech, konstatuje rapidní úpadek zájmu o tuto hudbu a hledá příčiny, které k popisované situaci vedou nebo vedly.
společenské vědy
Ukázky

Obrana Mozarta

70 Kč
56 Kč
Principy reprezentativní vlády - 20%
Reprezentativní vládu mnozí z nás považují bezmála za synonymum demokracie. Francouzský politolog Bernard Manin ve své studii ukazuje, že historicky tvořil princip reprezentace naopak protiváhu k demokracii jakožto vládě shromážděného lidu.
společenské vědy
Ukázky

Principy reprezentativní vlády

250 Kč
200 Kč
Reportáže a stati 1920–1933 - 20%
První svazek publicistiky Jiřího Weila představuje práce od autorových počátků až po odjezd do Moskvy v létě 1933, kam byl Weil v pověření Komunistické strany Československa vyslán, aby tam pracoval jako překladatel a lektor.
společenské vědy
Ukázky

Reportáže a stati 1920–1933

323 Kč
258 Kč
Technologická past - 20%
Vynálezy můžou být pro lidstvo požehnáním. A pro člověka katastrofou. V roce 2013 všechna světová média vydala zprávu o závěrech odborného článku - téměř polovinu současných pracovních pozic prý může nahradit umělá inteligence.
společenské vědy
Ukázky

Technologická past

289 Kč
231 Kč
Za obzor Západu - 20%
Kniha se zabývá vznikem a vývojem antropologického myšlení na pozadí expanze západní civilizace.
společenské vědy
Ukázky

Za obzor Západu

699 Kč
559 Kč
Automobilismus a česká společnost - 20%
Autoři se zaměřili na fenomén automobilismu z hlediska české (československé) společnosti od konce 19. století po počátek 21. století. Text doprovázejí dobové plakáty a fotografie.
společenské vědy
Ukázky

Automobilismus a česká společnost

220 Kč
176 Kč
Big data a umělá inteligence pro manažery - 20%
Publikace uvádí čtenáře do atraktivního tématu Big data a umělá inteligence. Populárně naučnou formou a s humorným nadhledem provádí výklad základní terminologie, vysvětluje na příkladech fungování nejběžnějších metod a postupů...
společenské vědy
Ukázky

Big data a umělá inteligence pro manažery

329 Kč
263 Kč
Deset lekcí pro postpandemický svět - 0%
(1x)
Pandemie koronavirové choroby covid­19 nám všem obrátila život naruby a na tuto novou realitu bychom si měli zvyknout, tvrdí ve své nejnovější knize světoznámý komentátor a politolog Fareed Zakaria.
společenské vědy
Ukázky

Deset lekcí pro postpandemický svět

239 Kč
238 Kč
Ekonomické krize: jejich příčiny a léčba - 19%
Hospodářské krize jsou běžnou součástí života společnosti, a to nemusí jít ani o krize vyvolané nějakou válkou anebo pandemií. Jsou to právě hospodářské krize, které jako jedna z mála věcí lákají pozornost laiků k ekonomii.
společenské vědy
Ukázky

Ekonomické krize: jejich příčiny a léčba

42 Kč
34 Kč
Jako člověk - 20%
V katastrofických filmech bývá konflikt mezi lidmi a inteligentními stroji líčen jako nevyhnutelný, navíc s deprimujícím výsledkem. Stuart Russell v této přelomové knize tvrdí, že se takovému scénáři můžeme vyhnout .
společenské vědy
Ukázky

Jako člověk

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 121 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 13 > >>