Nejprodávanější Kniha - červen 2022
historie a fakta

Velké dějiny zemí Koruny české - Dětství - 11%
(1x)
Od početí a porodu přes výchovu a vzdělávaní a získávaní prvních pracovních zkušenosti až po práh dospělosti v prostředí města, vesnice i šlechtických rodů, v rodině, ve škole či sirotčinci, za války i v míru.
historie a fakta
Ukázky

Velké dějiny zemí Koruny české - Dětství

801 Kč
712 Kč
Ženy v politice - 11%
Kniha se opírá o archivní výzkum aktivity poslankyň v Národním shromáždění, věnuje se ale i ženám v ÚV KSČ a ve vládě a také nastiňuje širší historický, sociologický a ideologický kontext postavení žen v politice i v každodenním životě.
historie a fakta

Ženy v politice

405 Kč
360 Kč
Mexikopedie - 11%
(2x)
Mexiko je rozlohou obrovská země, o níž se říká, že jeden život na její poznání nestačí. Ale proč se o to alespoň nepokusit? Mexikopedie přibližuje v abecedně řazených tématech více či méně známé oblasti mexické kultury, gastronomie, přírody i umění.
historie a fakta

Mexikopedie

538 Kč
478 Kč
Mor, flagelanti a vraždění Židů - 11%
(2x)
Mory a mrskači jsou barvitou freskou západní společnosti konce středověku, jež na řešení mnoha krizových jevů jen obtížně nacházela adekvátní odpovědi.
historie a fakta
Ukázky

Mor, flagelanti a vraždění Židů

538 Kč
478 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české - školství a vzdělanost - 11%
Kniha dvanácti českých historiků přibližuje cestu, kterou prošlo školství v českých zemích od svých středověkých počátků, kdy bylo dostupné jen úzké elitě, až k masovému vzdělávání 21. století.
historie a fakta

Velké dějiny zemí Koruny české - školství a vzdělanost

801 Kč
712 Kč
Do temnoty - 11%
(3x)
Sedmdesát hodin rozhovorů, na jejichž základě a na základě dalších svědectví napsala Gitta Serenyová tuto knihu, která se pokouší mapovat širší souvislosti lidského konání a odpovědnost každého člověka za své činy.
historie a fakta
Ukázky

Do temnoty

405 Kč
360 Kč
Umění války - 11%

V této slavné adaptaci Sunova slavného traktátu o válce mistr poučuje svého žáka o jemných nuancích válečného umění. Umělecké ilustrace cenami ověnčeného kreslíře Pete Katze zobrazují bitevní scény i strategické scénáře, a tak odvěké vojenské zásady

historie a fakta

Umění války

449 Kč
399 Kč
Špion, který přišel pozdě - 11%
(3x)
Kniha zachycuje zcela novou a zatím neznámou část ve vztazích mezi Československem a Norskem v období po druhé světové válce.
historie a fakta

Špion, který přišel pozdě

312 Kč
278 Kč
Obrazy z cest do země Sovětů - 11%
Kniha Obrazy z cest do země Sovětů představuje v šesti kapitolách české cestopisy do sovětského Ruska a posléze Sovětského svazu z let 1917–1968.
historie a fakta

Obrazy z cest do země Sovětů

260 Kč
231 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
historie a fakta

Maus

424 Kč
399 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 583 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 59 > >>