Nejprodávanější Kniha - srpen 2022
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře - 11%
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
319 Kč
Chrestomatie jihokarpatských nářečí - 11%
Publikace zpřístupňuje nářeční texty získané v letech 2011–2019 při terénních výzkumech autora mezi Rusíny a Ukrajinci na východě Slovenska a v Zakarpatské oblasti na Ukrajině.
etnografie, etnologie

Chrestomatie jihokarpatských nářečí

234 Kč
208 Kč
Z Moravy až do Velikého Srediště - 11%
Kniha představuje jedno z klasických témat etnologie – výzkum českých vystěhovalců v jihovýchodní Evropě. Její ambicí je vykreslit podoby fungování náboženské komunity původem z jižní Moravy.
etnografie, etnologie

Z Moravy až do Velikého Srediště

268 Kč
238 Kč
Dějiny Velké Kolumbie - 11%
(1x)
Publikace známého etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která dříve ke Kolumbii patřila, tedy v rozsahu tzv. Velké Kolumbie (Panama, Ven
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie

441 Kč
392 Kč
Arménská genocida - 11%
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie

Arménská genocida

494 Kč
439 Kč
Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - 11%
Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Tento legendární fantom druhé světové války bývá popisován jako hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.

313 Kč
278 Kč
Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století - 11%
Přehled dějin Židů v českých zemích v předmoderním období je uspořádán chronologicky – hlavní kapitoly se věnují osudům Židů od středověku po josefinské reformy.
etnografie, etnologie

Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století

135 Kč
120 Kč
Místa kultury - 11%
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
etnografie, etnologie

Místa kultury

396 Kč
352 Kč
Bulhaři v Čechách - 11%
Kniha pojednává o bulharské etnické menšině v současnosti.
etnografie, etnologie

Bulhaři v Čechách

108 Kč
96 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 24 položek
<< < 1 2 3 > >>