Nejprodávanější tituly - srpen 2022
společenské vědy

Interkulturní komunikace - 20%
Prudký celosvětový rozvoj civilizace přináší spoustu nových jevů, které se intenzivně prosazují v praxi, ale až následně se dostávají do zájmového pole vědy. Jedním z těchto nových fenoménů je interkulturní komunikace.
společenské vědy
Ukázky

Interkulturní komunikace

271 Kč
217 Kč
McMafie - 6%
Britský novinář a historik provádí ve své knize čtenáře světem organizovaného zločinu v éře globalizace. Na řadě příkladů dokládá, jak organizovaný zločin pronikl v podobě stínové ekonomiky do každodenního života lidí na celém světě.
společenské vědy

McMafie

424 Kč
399 Kč
Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - 11%
Kolektivní monografie trojice autorů brněnské Masarykovy univerzity L. Fasory, J. Hanuše a J. Malíře otevírá dosud badatelsky neprozkoumané téma – sekularizaci venkovského prostoru v rámci střední Evropy v 19. století.
společenské vědy

Sekularizace venkovského prostoru v 19. století

108 Kč
96 Kč
Hledání ztraceného smyslu revoluce - 6%
Kniha nabízí zcela nový pohled jak na dynamický vztah marxismu a mocenské politiky, tak na celkový politický a intelektuální vývoj ve středoevropských komunistických diktaturách po Stalinově smrti.
společenské vědy

Hledání ztraceného smyslu revoluce

338 Kč
318 Kč
Mé zlaté Bengálsko
Studie k bengálskému náboženství a kultuře.
společenské vědy

Mé zlaté Bengálsko

86 Kč
Sociologie literatury - 20%
Sociologie literatury představuje ojedinělou práci v české literárněvědné produkci 20. století. Text byl původně vydán jako cyklostyl v omezeném počtu jednotlivých exemplářů, které dnes nejsou dostupné širší čtenářské veřejnosti.
společenské vědy
Ukázky

Sociologie literatury

195 Kč
156 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
společenské vědy

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Paradoxní štěstí - 11%
(1x)
V této práci populární francouzský filozof analyzuje fenomén hyperkonzumní společnosti.
společenské vědy

Paradoxní štěstí

401 Kč
356 Kč
Scénologie Ostravy - 11%
Svébytná scéničnost a zvláštní, neopakovatelná atmosféra místa plného protikladů inspirovala spoluautora úspěšného cyklu Šumná města ke knize o architektuře a o lidech, kteří vytvářeli či vytvářejí podobu i specifického "genia loci" Ostravy.
společenské vědy

Scénologie Ostravy

216 Kč
192 Kč
Slovník pomístních jmen v Čechách I. (A) - 12%
První svazek slovníku je krokem k systematickému abecednímu slovníkovému zpracování pomístních jmen polí, luk, lesů, hor, vod a cest, jež slouží jako zdroj poznatků pro regionální historii, archeologii, etnografii, přírodovědu i jiné vědní obory.
společenské vědy

Slovník pomístních jmen v Čechách I. (A)

113 Kč
100 Kč
Zobrazuji 391 - 400 z 409 položek
<< < 1 .. 38 39 40 41 > >>