Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - srpen 2022
filosofie a náboženství

Soumrak bílého muže - 11%
Kniha sleduje vývoj západního myšlení od slavného Kiplingova imperiálního "břemene bílého muže" konce 19. století přes totalitní ničivé politické ideologie 20. století po psychologii sebemrskačství a ztráty pudu sebezáchovy počátku století tohoto.
filosofie a náboženství

Soumrak bílého muže

224 Kč
199 Kč
Wakan Tanka - Hodiny náboženství pro věčné začátečníky - 11%
(1x)
Jestli budeme mít otevřené supermarkety, a nebudeme mít otevřené kostely, nač ještě žít? Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“.
filosofie a náboženství

Wakan Tanka - Hodiny náboženství pro věčné začátečníky

268 Kč
238 Kč
Být dnes člověkem - 11%
Dvě úzce propojené sestry, obě aktivní na duchovní cestě, obě se schopností převádět duchovní svět do slov ... a pak jedna z nich zemře.
filosofie a náboženství
Ukázky

Být dnes člověkem

216 Kč
192 Kč
Čtení – reflexe – interpretace - 11%
Předkládaná publikace přináší elementární uvedení do práce s textem a interpretace. Je určena především začínajícím vysokoškolským studentům humanitních oborů a filosofie, avšak také učitelům na gymnáziích a středních školách.
filosofie a náboženství
Ukázky

Čtení – reflexe – interpretace

171 Kč
152 Kč
Dějiny etických teorií od Kanta po pragmatismus - 11%

Předkládaná publikace navazuje na učebnici Dějiny etických teorií I, vydanou poprvé v roce 2004. Postihuje vývoj etického myšlení od Kanta po pragmatismus. V centru pozornosti jsou nejvýznamnější osobnosti důležité pro vývoj etiky tohoto období.

filosofie a náboženství

Dějiny etických teorií od Kanta po pragmatismus

234 Kč
208 Kč
Být pohanem - 11%
(2x)
Proč jsem napsal tuto knihu? ptá se de Benoist. Abych odhalil esenciální rozdíly mezi pohanstvím a křesťanstvím. Svůj cíl však rozhodně překročil: ve svém bádání sahá až na kost toho, co je jádrem evropského myšlení, cítění a prožívání.
filosofie a náboženství

Být pohanem

512 Kč
455 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie a náboženství

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie a náboženství

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Krypta

Tradice církevního života se v jednotlivých zemích a později i světadílech utvářely už od doby apoštolské. Některé přetrvaly staletí, jiné zanikly, přestože mnohdy uchovávaly vzácné hodnoty.

filosofie a náboženství

Krypta

80 Kč
Evangelium „neznámého“ boha - 11%
(1x)
Třetí, novými texty doplněné a přepracované vydání raně křesťanských textů nalezených v Nag Hammadí, které mění tradiční pohled na vznik křesťanství, postavu Ježíše Krista a počátky katolické církve.
filosofie a náboženství

Evangelium „neznámého“ boha

Jan Kozák (ed.)
378 Kč
336 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 341 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 35 > >>