Nejprodávanější tituly - srpen 2022
sociologie

Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot - 20%
Monografie Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot je rozsáhlou studií institucionální ekonomie a křesťanské sociální etiky, která nabízí komplexní pohled na instituci rodiny ve společnosti.
sociologie
Ukázky

Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot

150 Kč
120 Kč
Circus politicus
(1x)
Circus politicus znamená v našem porozumění globalizaci rozhodný obrat. Ta se přestává díky této knize jevit jako abstraktní a neosobní proces. Její mechanismy se inkarnují ve směšných mocipánech.
sociologie
Ukázky

Circus politicus

269 Kč
Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - 11%
Kniha otevírá nový pohled na zkoumání vztahu lidí k dějinám a jejich představ o minulosti. Historické vědomí je zde sociologickou perspektivou prezentováno nejen jako látka pro teoretické uvažování, ale především pro empirický výzkum.
sociologie

Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu

243 Kč
216 Kč
Místa kultury - 11%
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
sociologie

Místa kultury

396 Kč
352 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Bulhaři v Čechách - 11%
Kniha pojednává o bulharské etnické menšině v současnosti.
sociologie

Bulhaři v Čechách

108 Kč
96 Kč
Postkoloniální myšlení II - 11%
(1x)
Publikace obsahuje klasické texty definující témata univerzality a diference, rezistence, jazyka jako epistemologické a imaginativní struktury moci ad.
sociologie

Postkoloniální myšlení II

243 Kč
216 Kč
Soudobá sociologická teorie - 20%
Kniha se nevěnuje teoretizování o společnosti jako takové, ale přináší pojednání o vybraných teoriích a teoreticích, kteří zásadním způsobem přispěli k rozvoji sociologického myšlení.
sociologie
Ukázky

Soudobá sociologická teorie

271 Kč
217 Kč
Sociologie literatury - 20%
Sociologie literatury představuje ojedinělou práci v české literárněvědné produkci 20. století. Text byl původně vydán jako cyklostyl v omezeném počtu jednotlivých exemplářů, které dnes nejsou dostupné širší čtenářské veřejnosti.
sociologie
Ukázky

Sociologie literatury

195 Kč
156 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 49 položek
<< < 1 .. 3 4 5