Nejprodávanější Kniha - září 2022
filosofie a náboženství

Prolomení hradeb dvojka - 11%
Bude islamizace celé Evropy dovršena ještě během této generace? Zůstane aspoň jeden stát, kde islám nebude státním náboženstvím? Na tyto a podobné otázky se autor snaží odpovědět v Prolomení hradeb dvojce.
filosofie a náboženství
Ukázky

Prolomení hradeb dvojka

234 Kč
208 Kč
Imaginace a myšlení ve hře dějin - 11%
Vztah mezi myšlením a imaginací má zcela zásadní význam pro literaturu i filosofii. Kniha, v níž je konfrontováno středoevropské vnímání reality s myšlením sousedních kultur ovlivněných odlišnou historií.
filosofie a náboženství

Imaginace a myšlení ve hře dějin

314 Kč
279 Kč
Gnostici - 11%
Osmnáct století nás dělí od gnostiků. Osmnáct století naplněných válkami, inkvizičními tribunály a hranicemi dostatečně ospravedlňuje hluboké podezření, které gnostici chovali ke světu a jeho obyvatelům.
filosofie a náboženství

Gnostici

268 Kč
238 Kč
O zákonech v Teologické sumě
Pojednání o zákonech v Teologické sumě (STh I-II, q. 90–97) patří k základním pramenům západního etického myšlení. Nabízí odpovědi minimálně na dvě důležité otázky.
filosofie a náboženství

O zákonech v Teologické sumě

131 Kč
Panství kříže - 11%
Tom Holland ve své knize kreslí na širokém plátně obraz křesťanství coby nejtrvalejšího a nejvlivnějšího odkazu antiky, na kterém je vystavěn celý západní svět.
filosofie a náboženství

Panství kříže

629 Kč
559 Kč
Stíny levicového liberalismu - 11%
Tématem knihy je politická filosofie, jejíž výklad probíhá na základě konfrontace s aktuálně převládající politickou ideologií Západu - levicovým liberalismem.
filosofie a náboženství

Stíny levicového liberalismu

495 Kč
440 Kč
Kouzlo smyslů - 11%
(1x)
Autor čerpá inspiraci z pramenů tak různorodých jako jsou filosofie Maurice Merleau-Pontyho, balijský šamanismus, apačská vyprávění příběhů i ze své zkušenosti pouličního kouzelníka, aby nám odhalil hlubokou a tajuplnou závislost člověka na přírodě.
filosofie a náboženství

Kouzlo smyslů

448 Kč
398 Kč
Avonam - 11%
Ve svém nejnovějším eseji Avonam („jejich vina“) se rabín Efraim K.Sidon věnuje tématu, které již více než sto let představuje ohnisko sváru uvnitř tradičního judaismu.
filosofie a náboženství

Avonam

234 Kč
208 Kč
Rozprava o nerovnosti. O společenské smlouvě - 11%
Rozprava o původu a základech nerovnosti mezi lidmi (1755) tvoří spolu se Společenskou smlouvou (1762) jádro Rousseauovy politické teorie, která zásadním způsobem ovlivnila novověké politické myšlení a revoluce 18. století.
filosofie a náboženství

Rozprava o nerovnosti. O společenské smlouvě

351 Kč
312 Kč
Patočka v kontextech - 11%
Patočkovo myšlení má podobu soustavných rozhovorů s klíčovými osobnostmi evropského duchovního prostoru.
filosofie a náboženství

Patočka v kontextech

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 424 položek
1 2 3 .. 43 > >>