Nejprodávanější Kniha - září 2022
filosofie

Metafyzika - 11%
Jeden ze základních textů řecké filosofie. Co je vlastně skutečné? Jednotlivé nebo obecné? Platón tvrdil, že skutečnost přísluší pouze obecným idejím a jednotlivosti jsou jen nedokonalé... Podle Aristotela, který s Platónem nesouhlasí...
filosofie

Metafyzika

360 Kč
320 Kč
Moderní duchovní skutečnost a marxismus - 11%
(1x)
Kniha sestává ze tří tematicky provázaných esejů, jejichž filozofickou spojnici představuje materialistická koncepce duchovní skutečnosti.
filosofie
Ukázky

Moderní duchovní skutečnost a marxismus

257 Kč
228 Kč
Mysterium Coniunctionis III. - 11%
Třetí díl studie rozdělování a spojování duševních protikladů v alchymii charakterizuje hermeneutická práce přibližující současnému člověku symboliku, jejíž pomocí chtěl autor „popsat či zformulovat religiózní prožitek ...
filosofie

Mysterium Coniunctionis III.

448 Kč
398 Kč
Myšlení hranice / hranice myšlení - 11%
Studenti a kolegové Miroslava Petříčka vydali u příležitosti jeho životního jubilea počet z vlastního myšlení a bádání, které se po jeho vzoru pouští do této riskantní oblasti.
filosofie

Myšlení hranice / hranice myšlení

351 Kč
312 Kč
Tragično a Antigona v díle Sorena Kierkegaarda - 11%
Dánský myslitel opakovaně promýšlel některé motivy Sofoklovy tragédie a dále je rozvíjel. Kniha by mohla posloužit také jako zevrubnější uvedení do četby Kierkegaarda.
filosofie

Tragično a Antigona v díle Sorena Kierkegaarda

225 Kč
200 Kč
Úvod do filosofování - 11%
Kniha je nejen úvodem do filosofování a filosofie, ale zároveň úvodem do myšlení Ladislava Hejdánka.
filosofie

Úvod do filosofování

313 Kč
278 Kč
Alternativy (dějin) filosofie - 11%
Kniha ukazuje různé koncepty dějin filosofie jako alternativy určení filosofie, je záměrně provokativní až subverzní, ne však alternativní po způsobu záhadologů a podobných „alternativců“.
filosofie

Alternativy (dějin) filosofie

359 Kč
319 Kč
Dějiny filosofie V. - 11%
Pátý díl jedenáctisvazkových Dějin filosofie jezuity Frederica Coplestona s podtitulem Od Hobbese k Humovi se zabývá britskými empirickými systémy filosofie v období před Kantem.
filosofie

Dějiny filosofie V.

513 Kč
456 Kč
Jevení a spása - 11%
Může se fenomenologická filosofie zabývat otázkou spásy v křesťanském smyslu? A pokud ano, pak jakým způsobem? Jaký je smysl bytí Já a jak vymezit subjektivitu?
filosofie

Jevení a spása

207 Kč
184 Kč
Mistr Zhuang. Sebrané spisy - 11%
(1x)
Úplný český překlad textu Spisy Mistra Zhuanga, klasika taoistické filosofie. Jeho rozpravy, dialogy, paraboly a metafory jsou ve svém úhrnu považovány za jednu z největších poem starověké Číny.
filosofie

Mistr Zhuang. Sebrané spisy

422 Kč
375 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 117 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 12 > >>