Nejprodávanější tituly v roce 2022
středověk

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále - 20%
(1x)
O nejstaršímu synovi Karla IV. a Anny Svídnické se ví, že rád utíkal před povinnostmi na své hrady a raději lovil, či popíjel, než aby vládnul. Jak asi Václav vnímal sám sebe a svou vládu? Porovnával někdy své kroky s činy císaře Karla ?
středověk
Ukázky

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále

289 Kč
231 Kč
Slovanský klášter Karla IV. - 11%
Publikace vychází k stejnojmenné výstavě konané při příležitosti oslav 700 let od narození Karla IV. v Emauzském klášteře (6. 5.–21. 11. 2016).
středověk

Slovanský klášter Karla IV.

198 Kč
176 Kč
Vita Caroli - 20%
K výročí krále Karla IV. (700 let) vychází v jednom kompletu nahrávka zachycující mluvené slovo i ukázky původní středověké hudby tak, jak zněla v českých zemích v době vlády našeho nejvýznamnějšího panovníka.
středověk
Ukázky

Vita Caroli

149 Kč
119 Kč
Krásná i bezbožná tajemství našich dějin - 20%
Český středověk tone v příšeří... Přesto, jsme-li vybaveni znalostí toho, co se v písemné, výtvarné či hmotné podobě přece jen dochovalo, před námi vyvstávají postavy a děje, které až překvapivě připomínají sváry, lásky a vášně doby současné.
středověk
Ukázky

Krásná i bezbožná tajemství našich dějin

149 Kč
119 Kč
Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany - 11%
Kniha obsahuje kompletní souhrn informací o raněstředověkém pohřebišti Olomouc-Nemilany. Jednotlivé kapitoly postupně obeznamují čtenáře s historií archeologického výzkumu a s nálezovými kontexty jednotlivých hrobů.
středověk

Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany

230 Kč
204 Kč
Bůh stál při Anglii - 20%
Publikace obsahuje kromě politických, diplomatických a hospodářských aspektů konfliktu také informace o námořní technice a bojích té doby a je vybavena množstvím ilustrací a doplněna mapami .
středověk
Ukázky

Bůh stál při Anglii

99 Kč
79 Kč
Templářská revoluce - 11%
(1x)
Tato historická studie vychází z nových poznatků a nově objevených pramenů k počátkům dějin templářského řádu, které autorka získala na základě důkladného pátrání v archivech po celém světě (včetně Říma, Brugg, Baltimore, a dokonce i Prahy).
středověk

Templářská revoluce

322 Kč
286 Kč
Havelské Město pražské ve středověku - 11%
Soubor textů, které vznikly jako výstup stejnojmenného pracovního setkání odborníků z různých oborů, aby vytvořily aktuální obraz bádání o tomto původně zřejmě samostatném městském založení (záhy spojeném se Starým Městem pražským v jeden celek).
středověk

Havelské Město pražské ve středověku

314 Kč
279 Kč
Holdovací cesty českých panovníků do Vratislavi - 11%
Téma holdovacích cest do slezské metropole, jimiž se autorka zabývá již několik let, shrnula do jednolité publikace.
středověk

Holdovací cesty českých panovníků do Vratislavi

269 Kč
239 Kč
Král zvedá meč
Kdo je tajemný Pavel v blízkosti českého krále Karla z rodu Lucemburků? Mnich řádu dominikánů, nebo rytíř zběhlý ve válečném umění? Obratný diplomat, či nájemný vrah? Odkud vůbec přišel? Historický krimi román.
středověk
Ukázky

Král zvedá meč

169 Kč
Zobrazuji 111 - 120 z 136 položek
<< < 1 .. 10 11 12 13 14 > >>