Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
historické osobnosti

Prezidenti - 20%
Jak prožívali svoji moc, ale i odpovědnost vůči občanům českoslovenští a čeští prezidenti? V čele naší republiky stálo za dobu její poměrně krátké existence jedenáct mužů, jejichž různorodé charaktery i schopnosti reflektují dějinné zvraty, kterým byl stát během své bouřlivé – nyní již staleté – historie vystaven.
historické osobnosti
Ukázky

Prezidenti

189 Kč
151 Kč
Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše - 20%
Náš přední autor literatury faktu Miroslav Ivanov poutavě zpracoval osudy Jana A. Bati a jeho bratra Tomáše. Při psaní využil nových a do té doby neznámých dokumentů z osobního archivu Jana Bati, a mohl tak napsat o jeho pracovním nasazení, boji za lidskou spravedlnost, porážce a smutném konci…
historické osobnosti
Ukázky

Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše

349 Kč
279 Kč
Šedé eminence evropských dějin - 20%
Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.
historické osobnosti
Ukázky

Šedé eminence evropských dějin

189 Kč
151 Kč
Václav IV. - záhady a mysteria - 20%
Příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době. Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království přivedly až na pokraj v chaosu.
historické osobnosti
Ukázky

Václav IV. - záhady a mysteria

199 Kč
159 Kč
Denník - 20%
V knize je zachycena atmosféra a boje v rakousko-uherské armádě v Rusku a Itálii, zajetí kozáky, vstup do legií, ústup z Ukrajiny po bolševické revoluci, boje a život na Transsibiřské magistrále a cesta s 18. lodním transportem do svobodné vlasti.
historické osobnosti
Ukázky

Denník

169 Kč
135 Kč
Emil Boček. Strach jsem si nepřipouštěl - 20%
Životní příběh a svědectví armádního generála Emila Bočka, dosud žijícího válečného hrdiny a veterána bojů 2. světové války.
historické osobnosti
Ukázky

Emil Boček. Strach jsem si nepřipouštěl

198 Kč
158 Kč
Hovory v Lánech 2 - 20%
Druhý díl knižní edice legendárního rozhlasového pořadu Hovory v Lánech.
historické osobnosti
Ukázky

Hovory v Lánech 2

99 Kč
79 Kč
Hovory v Lánech 3 - 20%
Třetí díl knižní edice legendárního rozhlasového pořadu Hovory v Lánech.
historické osobnosti
Ukázky

Hovory v Lánech 3

99 Kč
79 Kč
Jan Kubiš - 20%
Na počátku října 1941 byl ve Velké Británii zahájen výcvik dvojice československých parašutistů, jejichž úkolem bylo pomstít stovky českých vlastenců, kteří skončili na popravištích poté, co se v Praze ujal moci Reinhard Heydrich. Velikost 28Mb-
historické osobnosti
Ukázky

Jan Kubiš

330 Kč
264 Kč
Odložený život - 20%
(1x)
Biografie pražské rodačky Dity Krausové (nar. 1929), která prošla Terezínem, Osvětimí a Bergen-Belsenem. Ve své biografii popisuje dětství v Praze, vzpomíná na rodiče a kamarády. V listopadu 1942 přišlo předvolání do transportu a rodina putovala nejprve do Terezína a pak do Osvětimi.
historické osobnosti
Ukázky

Odložený život

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 121 - 130 z 185 položek
<< < 1 .. 11 12 13 14 15 .. 19 > >>