Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
vlaky, železnice

Železniční nehody - 20%
(1x)

Seznamte se s historií železničních nehod a poznejte, jak ovlivnily vývoj řízení a zabezpečení železnice.  Tato jedinečná publikace mapuje železniční nehody u nás i ve světě a popisuje vývoj systémů řízení a zabezpečení železnice od roku 1825 až do současnosti.

vlaky, železnice
Ukázky

Železniční nehody

279 Kč
223 Kč
Zmizelé koleje, zmizelá nádraží - 20%
Železnice nám přinesla nejen revoluci v dopravě osob a zboží, ale také nové architektonické prvky přetvářející ráz krajiny. Tato kniha Vám jedinečným, výpravným způsobem přiblíží historii české železnice – seznámíte se s již zaniklými tratěmi i nadobro ztracenými malebnými nádražíčky a samozřejmě poznáte tratě, železniční uzly a nádraží, která původní trasy a stavby nahradila.
vlaky, železnice
Ukázky

Zmizelé koleje, zmizelá nádraží

669 Kč
535 Kč
Zmizelé koleje, zmizelá nádraží 2 - 20%

Objevujte znovu kouzlo a historii železnice ve volném pokračování knihy Zmizelé koleje, zmizelá nádraží, vydané v roce 2019. Vzhledem k obrovskému historickému rozsahu se do první publikace nemohly vejít všechny zaniklé tratě.

vlaky, železnice
Ukázky

Zmizelé koleje, zmizelá nádraží 2

669 Kč
535 Kč
Putování po pražských nádražích - 20%
Praha je naším nejvýznamnějším železničním uzlem a jeho historie je nesmírně bohatá a zajímavá. Zdejší železnice prošla fascinujícím vývojem, na jehož konci stálo zapojení do celorepublikové i mezinárodní sítě. Kudy vedly první tratě?
vlaky, železnice
Ukázky

Putování po pražských nádražích

279 Kč
223 Kč
Vozidla a tratě úzkorozchodných elektrických drah v ČR a SR - 20%
Kniha se věnuje všem tramvajím a elektrizovaným malodrahám s úzkým rozchodem (tj. 760 nebo 1000 mm) na území bývalého Československa.
vlaky, železnice
Ukázky

Vozidla a tratě úzkorozchodných elektrických drah v ČR a SR

382 Kč
306 Kč
Co nevíte o železnici - 20%
Železnice je svět plný zajímavostí, jedinečných technických řešení, rekordů, kuriozit a někdy i nešťastných náhod a neštěstí.
vlaky, železnice
Ukázky

Co nevíte o železnici

249 Kč
199 Kč
Železnice, pošta a telegraf rakouské armády v letech 1848–1914 - 20%
Vědecko-technický pokrok v 19. století uvedl na scénu dva převratné vynálezy: železnici a telegraf, které způsobily komunikační revoluci nejen samy o sobě, ale i tím, že modernizovaly po staletí zavedenou instituci pošty.
vlaky, železnice
Ukázky

Železnice, pošta a telegraf rakouské armády v letech 1848–1914

169 Kč
135 Kč
Elektrické lokomotivy řady E 479.0 - 20%
Bohatě ilustrovaná kniha o řadě lokomotiv E 479.0, které u nás jezdí od roku 1977. Jsou známy pod přezdívkou „hrbatá“ nebo „velbloud“ a o její oblíbenosti svědčí i to, že jezdí už 41 let.
vlaky, železnice
Ukázky

Elektrické lokomotivy řady E 479.0

331 Kč
265 Kč
Svět rychlých vlaků - 20%
Rychle, rychleji, nejrychleji! Železnice znamenala obrovský průlom v oblasti přepravy nákladů a osob. Jak se zdokonalovaly dopravní cesty a hnací vozidla, rostla rovněž rychlost železniční dopravy. A právě s historií i současností honby za rychlostí a s výstavbou moderních vysokorychlostních železnic se seznámíte v této knize.
vlaky, železnice
Ukázky

Svět rychlých vlaků

249 Kč
199 Kč
Za parními lokomotivami do Saska - 20%

Vydejte se plnou parou vpřed po nejkrásnějších tratích blízkého pohraničí.  Tato kniha bude vaším jedinečným průvodcem po saských úzkokolejkách a seznámíte se rovněž s historií zdejších tratí, technikou i typy jednotlivých parních lokomotiv.

vlaky, železnice
Ukázky

Za parními lokomotivami do Saska

279 Kč
223 Kč